Ambulansemangel på Hovden

Røde Kors og kommunelegen i Bykle i Aust-Agder er bekymret over ambulanseberedskapen på Hovden og i Bykle i påsken. Aust-Agder fylkeskommune har gitt beskjed om at Røde Kors-ambulansene ikke skal være en del av kommunens ambulanseberedskap i påsken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bykles ambulanse er i vanlig beredskap, men har i mange år fått forsterkning fra Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps i påskehøytiden. Denne påsken er ambulanseberedskapen ikke forsterket.

Kommunelegen reagerer sterkt på at årets beredskap svekkes for 10.000 mennesker i Hovden-området, der 860 er fastboende og resten er påsketurister.

- Det er lang reisetid til sykehus, derfor blir vår ene ambulanse ute av beredskap i 6-7 timer når den må ta turer til sykehus. Med opptil 10.000 mennesker i Bykle kommune blir dette en for dårlig beredskap, sier kommunelege Dag Skagestad til NTB.

Ambulansedekningen i påsken tilsvarer dermed en ambulanse for 100.000 mennesker, der kjøretiden til sykehus er 30 minutter, mener kommunelegen.

Beklager

Helse- og sosialetaten i Aust-Agder fylkeskommune beklager at Røde Kors har tatt sine ambulanser ut av beredskap på Hovden.

- Meningen med vårt brev til blant annet Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps var å presisere at dersom de får inn melding om alvorlig skade eller sykdom, så må de ta kontakt med AMK-sentralen. Vi har ikke ønsket at Røde Kors skulle ta ut sine ambulanser fra operativ beredskap, sier førstekonsulent Michael Vitols i helse- og sosialetaten i Aust-Agder fylkeskommune til NTB.

Han ønsket å undersøke saken nærmere torsdag.

(NTB)