Ambulansen rykker ut flere hundre ganger til én person. - Folk i bygda rister på hodet over at slikt bare kan fortsette

Bekymringsmeldingen kom i 2016, men problemet er fortsatt ikke løst.

VANSKELIG SAK: De unødvendige utrykningene har vært et problem i over to år, men sykehus og kommune har ikke klart å finne noen løsning på problemet. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
VANSKELIG SAK: De unødvendige utrykningene har vært et problem i over to år, men sykehus og kommune har ikke klart å finne noen løsning på problemet. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I over to år har ambulansepersonell rykket ut flere hundre ganger på grunn av det som synes å være falske telefoner fra én enkelt person i en kommune i Rogaland.

Ifølge Agder Flekkefjord Tidende har ambulansene fra Flekkefjord og Sirdal hatt flere hundre unødvendige utrykninger grunnet telefonene til AMK-sentralen.

NRK meldte i 2017 at personen ringte nødnummeret til akuttmedisinsk sentral på Sørlandet 290 ganger i 2016. Ambulansen rykket ut 287 ganger fra Flekkefjord, Sirdal og andre sørlandskommuner.

Trenger ikke ambulanse

Ifølge NRK sendte Sørlandet sykehus bekymringsmelding til Fylkesmannen i Rogaland i 2016.

Over halvveis inn i 2018 er problemet fortsatt ikke løst.

Verken Sørlandet sykehus, kommunen eller distriktspsykiatrisk senter har klart å ordne opp i problemet som påvirker ambulanseberedskapen for befolkningen i Flekkefjord og Sirdal.

Ifølge konstituert rådmann og brannsjef i kommunen, John Skåland, observeres ambulansen titt og ofte med blålys grunnet telefonoppringningene. Han forteller Dagbladet at folk i kommunen er oppgitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer