Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ambulansen trengte akutt hjelp - nå hylles lastebilsjåføren Arne

- De skal redde folk og ikke bli skadd selv.

HYLLES: Lastebilsjåføren sørget for at ambulansepersonellet kunne jobbe trygt på ulykkesstedet. Foto: Ambulance Sweden
HYLLES: Lastebilsjåføren sørget for at ambulansepersonellet kunne jobbe trygt på ulykkesstedet. Foto: Ambulance Sweden Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da den svenske lastebilsjåføren Arne var blant de første på stedet etter en trafikkulykke, nølte han ikke med å hjelpe.

55-åringen parkerte lastebilen sin foran det trafikkerte ulykkesstedet for å beskytte to biler som sto utsatt til i veibanen. Da ambulansen ankom, ble Arne stående slik at personalet kunne jobbe trygt og uforstyrret.

- Det var selvsagt for ham å stille seg opp som beskyttelse. Brannvesenet rykket ikke ut med en gang, så vi hadde ingen beskyttelse. Han sto der hele tiden. Det var helt fantastisk, sier ambulansesjåfør Pär Johansson til Aftonbladet.

Han opplyser at de var den eneste ambulansen på stedet helt til politiet og ytterlige tre ambulanser ankom 15 minutter senere. Arne beskyttet alle med lastebilen sin. Ulykken fant sted søndag 27. november på E18 ved Upplands-Bro utenfor Stockholm.

Arne var aldri i tvil om at han skulle stoppe for å hjelpe til etter ulykken. Veibanen var glatt og dårlig saltet, noe som kunne ført til en mer omfattende ulykke.

- Det var ingenting som beskyttet dem, så det var en stor risiko for at noen skulle kjøre inn i dem. Jeg var aldri i tvil om jeg skulle stanse, det hele gikk på autopilot, forteller lastebilsjåføren til Aftonbladet.

Etterlyst på Facebook

Ambulance Sweden ønsket å takke den hjelpsomme lastebilsjåføren for hjelpen, men visste ikke hvem han var. Først etter en etterlysning på Facebook, ble det kjent at det var Arne som sto for den gode gjerningen.

Innlegget skapte stort engasjement og ble delt over 2000 ganger. Det ble lagt ut torsdag forrige uke. Allerede fredag var var sjåføren funnet og han har fått en tidlig julegave som takk for innsatsen.

«Det er glatt på veien, som er vår arbeidsplass når ulykker skjer. Stor takk til den forbipasserende lastebilsjåføren som beskyttet de rammede og den første ambulansen som kom ved å blokkere høyre kjørefelt. Vi vil også rette en stor takk til alle bilister som kjørte rolig forbi ulykkesstedet. Kjør forsiktig!»

Arne på sin side ønsker heller å takke nødetatene.

- Ambulansearbeiderne bør berømmes for jobben de gjør. De har behov for slik beskyttelse på veiene - de skal redde folk og ikke bli skadd selv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!