Ambulansene streiker

Dette er ikke dagen å bli syk på. Ambulansesjåfører i flere fylker har gått ut i streik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meklingen mellom YS-forbundet Kommunalansattes Fellesorganisasjon (KFO) og NHO-forbundet Servicebedriftenes landsforening (SBL) fortsatte i en drøy time etter meklingsfristens utløp ved midnatt onsdag, men avstanden mellom partene viste seg å være for stor.

Til og med årsaken til bruddet er partene uenige om.

- Her var det ikke grunnlag for å få til noe i det hele tatt. Det var umulig å akseptere en lønnsforskjell på 30.000 mellom privatansatte og offentlig ansatte sjåfører, sier kommunikasjonsdirektør Karl Håkon Sevold i YS til NTB.

Sevold viser til at begynnerlønnen for ambulansepersonell med fagbrev er 179.000 kroner i de private bedriftene, mens den er på 215.000 for de ansatte i de offentlige helseforetakene.

SBL mener på sin side at bruddet i hovedsak skyldes uenighet om arbeidstidsbestemmelser.

- Dette med arbeidstidsbestemmelse og fleksibilitet er såpass viktig for SBL at vi var villig, forutsatt enighet på dette punkt, til å gi et lønnspålegg på over 10 prosent med spesielt fokus på ambulansepersonell med fagbrev, sier administrerende direktør Petter Furulund i SBL.

Meklingsbruddet omfatter rundt 300 YS-medlemmer, hvorav 63 blir tatt ut i streik kl 8 torsdag morgen. Det er sjåfører i Nordland og Trøndelagsfylkene som i første omgang blir tatt ut. Streiken vil hovedsakelig gå ut over transport mellom sykehus. - Publikum kan være sikre på at hensynet til liv og helse ikke settes i fare gjennom streiken, forsikrer Sevold.

- Vi håper at streiken blir kortvarig, og vi håper at motparten vil komme raskt tilbake til forhandlingsbordet, sier Furulund.

STREIK:</B> Det er ikke fare for liv og helse under ambulansestreiken.