Ambulansepersonell fikk advarsel

- Helt uakseptabel oppførsel, sier helsetilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to ambulansearbeiderne som forlot den skadde Ali Farah i Sofienbergparken får en advarsel av Statens helsetilsyn, melder NTB.

Det var uforsvarlig av ambulansepersonellet å unnlate å transportere pasienten til sykehus/legevakt eller på annen måte forsikre seg om at pasienten ble transportert til lege innen rimelig tid. Unnlatelsen var også i strid med kravet om å yte øyeblikkelig helsehjelp. Flere av uttalelsene ambulansepersonellet hadde til og om pasienten er også uakseptable og i strid med kravet om omsorgsfull helsehjelp, heter det i pressemeldingen fra Helsetilsynet.

At ambulansepersonellet unnlot å enten selv transportere pasienten til legevakt/sykehus eller på annen måte forsikret seg om at pasienten ble transportert til lege innen rimelig tid, gir grunnlag for å gi advarsel til ambulansepersonellet. Det samme gjelder ambulansepersonellets uttalelser til og om pasienten, står det i meldingen.

- Fullstendig uakseptabelt

Direktør Lars E. Hanssen i Helsetilsynet ser svært alvorlig på saken.

- Dette er en meget alvorlig reaksjon på flere lovbrudd som vi mener er fullstendig uakseptable, sier han til Dagbladet.no.

Ambulansesjåførene vil få fortsette i stillingene sine, men Hanssen sier til Dagbladet.no at arbeidsgiveren kommer til å følge nøy med på deres oppførsel framover.

- En advarsel innebærer et gult kort, dersom dette gjentar seg kan de miste autorisasjonen. Dette er ikke ment som noen straff, men for å beskytte neste pasient.

ANMELDTE SJÅFØRENE: I februar anmeldte Ali Farah de to sjåførene for tjenesteforsømmelse. Foto: TORBJØRN GRØNNING / Dagbladet
ANMELDTE SJÅFØRENE: I februar anmeldte Ali Farah de to sjåførene for tjenesteforsømmelse. Foto: TORBJØRN GRØNNING / Dagbladet Vis mer

Anmeldt i februar

I februar ble de to ambulansesjåførene anmeldt av Ali Farah og hans samboer Kohinoor Nordberg for tjenesteforsømmelse. Uken før hadde Statens Helsetilsyn slått fast at ambulansesjåførene ikke kom med rasistiske uttalelser.