Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ambulansepersonell la ut pasientbilder på Facebook

- Uakseptabel praksis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ambulansepersonell i Sør-Trøndelag har tatt bilder i tjenesten og delt dem på sosiale medier. Det kommer fram i en rapport fra Fylkesmannen.

- Det er helt klart at den type praksis er utillatelig. Det høres fryktelig ut, sier fylkeslege Jan Vaage i Sør-Trøndelag til Adresseavisen.

Fylkeslegen understreker at han ikke vet hva slags bilder det er som er blitt delt på sosiale medier.

- Det kan være snakk om bilder der man ikke kan identifisere personen. Det er uansett uakseptabel praksis, sier Vaage.

Delingen av bildene på sosiale medier skal ha vært av svært begrenset omfang.

- Bilder som blir tatt for å dokumentere et hendelsesforløp er en del av journalen, og må behandles på lik linje med skriftlig informasjon som inngår i journalen, sier Vaage.

Tilsynssaken mot Ambulanse Midt-Norge ble satt i gang etter at det ble tatt et MMS-bilde av en åtte måneder gammel gutt som kjempet for livet på Steinkjer legevakt. Bildet ble tatt med en privat mobiltelefon for å dokumentere kliniske funn. Bildet ble videresendt til en lærling, som så viste bildet til to sykepleiere på legevakten.

- Det var et brudd på taushetsplikten. De involverte innså at det som hadde skjedd ikke var den rette måten å gjøre det på, sier Vaage.

I tillegg ble det ikke innhentet samtykke til å ta bildet fra de pårørende.

(NTB)

Hele Norges coronakart