- Ambulansepersonell stanset kapret ambulanse

Fulgte den kaprede ambulansen gjennom OUS´ GPS-system.

PÅGREPET: To personer er pågrepet etter ambulansekapringen i Oslo. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet jakter akkurat nå en navngitt kvinne som de setter i forbindelse med at en ambulanse ble kapret, og som senere skal ha kjørt på flere mennesker.

Det hele startet da en bil kjørte i høy fart ned Trondheimsveien og havnet på taket. Da en ambulanse rykket ut dit, ble ambulansen kapret.

- Vi hadde tre mannskaper i bilen da den kom til en varslet trafikkulykke syd for Sinsen-krysset. De ble truet med skytevåpen av en person som tok kontroll over ambulansen, sier medievakt Anders Bayer ved Oslo Universitetssykehus (OUS).

Han forteller til Dagbladet at to mannlige ansatte på en ambulanse lyktes å stoppe den kaprede ambulansen da den kom til Torshov.

PÅGRIPELSE: Denne videoen skal vise det som skal være pågripelsen av den angivelige gjerningsmannen etter at to personer tok kontroll over en ambulanse på Torshov i Oslo i ettermiddag. Vis mer

- Den kaprede ambulansen ble stanset senere lenger sør i byen av en annen ambulansebil, sier Bayer.

Han forteller at de to ved hjelp av OUS sitt GPS-system kunne følge hvor den kaprede bilen befant seg.

- De greide å stanse bilen, sier Bayer.

Da Dagbladet spør om det er riktig at de stilte seg i veien for den kaprede bilen og på denne måten stoppet den, sier han at det er slik han har oppfattet det.

Han forteller at de to og de tre ambulansefolkene som opprinnelig befant seg om bord i den kaprede ambulansen nå tas hånd om av psykososialt fagpersonell.

Han sier at det dreier seg om erfarent personell.

- De som stanset den var har vært ute mange vinternetter før, sier Bayer.

Han vet ikke om de to var informert om at personen som hadde kapret ambulansen var bevæpnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer