Ambulansesjåfør midlertidig suspendert

En av ambulansesjåførene som er under etterforskning i Ali-saken, er midlertidig suspendert og får ikke reise til Bosnia med Forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den ene ambulansesjåføren som er under etterforskning etter at Ali Farah ble forlatt i Sofienbergparken får ikke reise ut med Forsvaret i morgen. Etter planen skulle nemlig mannen dra med Forsvaret og EU i tjeneste til Bosnia denne uka.

- Vi er kjent med at han skal reise. Derfor har vi pålagt ham å informere Forsvaret at han er under etterforskning både av politiet og Fylkeslegen, sa viseadministrerende direktør Erik Hope ved Ullevål universitetssykehus til VG i går.

Midlertidig suspendert

Forsvaret har nå vurdert saken til ambulansesjåføren, og avgjort at han skal suspenderes midlertidig, melder NTB. Ambulansesjåføren er anmeldt og under etterforskning av politiet for tjenesteforsømmelse. Han er også under granskning av Helsetilsynet etter å ha nektet å ta med seg den skadde og blødende Ali Farah som ble slått ned i Sofienbergparken i Oslo for ei uke siden.

- Han er suspendert fra kontrakten sin inntil videre. Det ble tatt en helhetsvurdering av situasjonen, opplyser pressetalskvinne Birgitte Frisch i Forsvarsstaben til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer