Ambulansesjåføren Dennis ble sjokkert over folks oppførsel på ulykkessted. Nå slår han alarm: - Uforståelig

Reagerer på folks nysgjerrighet: - Uforståelig.

Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Jeg ble i dag kalt ut til en ambulansetur til en kritisk syk borger midt på central plads i København (på grunn av min taushetsplikt kan jeg ikke gå nærmere inn på omstendighetene). Bakgrunnen for innlegget mitt er den skremmende mangelen på empati og respekt vi blir møtt med på ulykkesstedet.»

Slik starter innlegget til ambulansesjåfør Dennis Thorbech Christensen, som tar et oppgjør med folk på sin Facebook-profil. Han ble nærmest hindret i å gjøre livreddende arbeid, fordi folk var så nysgjerrige.

«Jeg er klar over at blå lys alltid vil tiltrekke oppmerksomhet. Men at man gjentatte ganger blir forstyrret i å utføre livsviktig behandling fordi folk ønsker å se, snapchatte, blande seg i behandlingen eller spørre om «hva som skjer» og «kan vi se ham» (altså den syke borgeren) er for meg uforståelig», skriver Christensen videre.

Han forteller til dansk TV 2 at det var personer fra alle samfunnslag som oppførte seg slik. Både eldre ektepar, unge og barnefamilier var representert. Det gikk så langt at politiet ble tilkalt til stedet.

«Etter gjentatte oppfordringer til folk om å forlate stedet, blir min makker nødt til å flytte ambulansen for å skjerme. Da det ikke lyktes, måtte vi tilkalle politiet - kun for å holde folk unna (jeg tipper de to politifolkene også hadde andre ting å gjøre). Dermed tapte vi verdifull tid på alt annet enn pasienten», skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer