Ambulansesjåførene diskriminerte ikke

Konklusjon i Ali Farah-saken.

INGEN DISKRIMINERING: Ambulansesjåfør Erik Schjenken (t.h) hilste på Ali Farah (t.v) etter at han ble frifunnet i Oslo tingrett for utilbørlig opptreden mot Farah i ambulansesaken. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
INGEN DISKRIMINERING: Ambulansesjåfør Erik Schjenken (t.h) hilste på Ali Farah (t.v) etter at han ble frifunnet i Oslo tingrett for utilbørlig opptreden mot Farah i ambulansesaken. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ambulansesjåførene i Sofienbergparken diskriminerte ikke på bakgrunn av etnisitet eller hudfarge, mener Likestillings- og diskrimineringsnemnda.

I et ferskt vedtak konkluderer Likestillings- og diskrimineringsnemnda med at Ali Farah ikke ble diskriminert på grunn av hudfarge da en ambulanse forlot ham hardt skadd i Sofienbergparken i Oslo i august 2007, melder P4.

- Dette er ubeskrivelig godt. Det går nesten ikke an å forklare. Det er sinnssykt deilig, sier ambulansesjåfør Erik Schjenken.

Nemnda har dermed omgjort vedtaket til Likestillings- og diskrimineringsombudet, som mente ambulansesjåførene var forutinntatt i forhold til Farahs etniske bakgrunn.

Tidligere har også Statens helsetilsyn og Helsepersonellnemnda kommet til at ambulansesjåførene ikke handlet rasistisk.

Likestillings- og diskrimineringsnemnda kritiserer Likestillingsombudets gransking, som ble satt i gang på eget initiativ, og uten av ambulansesjåførene fikk anledning til å forklare seg.

«Nemnda finner det svært kritikkverdig at Ombudet kom med en slik uttalelse uten at de personene uttalelsen var rettet mot, hadde blitt hørt», heter det blant annet i vedtaket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer