INGEN DISKRIMINERING: Ambulansesjåfør Erik Schjenken (t.h) hilste på Ali Farah (t.v) etter at han ble frifunnet i Oslo tingrett for utilbørlig opptreden mot Farah i ambulansesaken. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
INGEN DISKRIMINERING: Ambulansesjåfør Erik Schjenken (t.h) hilste på Ali Farah (t.v) etter at han ble frifunnet i Oslo tingrett for utilbørlig opptreden mot Farah i ambulansesaken. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Ambulansesjåførene diskriminerte ikke

Konklusjon i Ali Farah-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ambulansesjåførene i Sofienbergparken diskriminerte ikke på bakgrunn av etnisitet eller hudfarge, mener Likestillings- og diskrimineringsnemnda.

I et ferskt vedtak konkluderer Likestillings- og diskrimineringsnemnda med at Ali Farah ikke ble diskriminert på grunn av hudfarge da en ambulanse forlot ham hardt skadd i Sofienbergparken i Oslo i august 2007, melder P4.

- Dette er ubeskrivelig godt. Det går nesten ikke an å forklare. Det er sinnssykt deilig, sier ambulansesjåfør Erik Schjenken.

Nemnda har dermed omgjort vedtaket til Likestillings- og diskrimineringsombudet, som mente ambulansesjåførene var forutinntatt i forhold til Farahs etniske bakgrunn.

Tidligere har også Statens helsetilsyn og Helsepersonellnemnda kommet til at ambulansesjåførene ikke handlet rasistisk.

Likestillings- og diskrimineringsnemnda kritiserer Likestillingsombudets gransking, som ble satt i gang på eget initiativ, og uten av ambulansesjåførene fikk anledning til å forklare seg.

«Nemnda finner det svært kritikkverdig at Ombudet kom med en slik uttalelse uten at de personene uttalelsen var rettet mot, hadde blitt hørt», heter det blant annet i vedtaket.

(NTB)