Ambulansesjåfører raser mot Kommuneforbundet

Ambulansesjåførene i Oslo raser mor Norsk Kommuneforbund Oslo fordi de mener å ha gått glipp av et lønnstillegg på 14 500. Sjåførene mener dette skyldes en tabbe fra forbundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved lønnsoppgjøret fikk brannmenn, fagarbeidere og vaktmestre tillegget på 14 500 kroner.

- Vi krever at forbundet gjenopptar særskilte forhandlinger for oss ambulansesjåfører. Det var en ren tabbe at vi ikke fikk det samme tillegget som brannmennene og andre grupper. Vi er dessuten blitt feilinformert om oppgjørsresultatet, sier talsmann for ambulansesjåførene, Morten Haugan ved Oslo legevakt.

Leder Mari Sanden i Norsk Kommuneforbund Oslo avviser at ambulansesjåførene har gått glipp av tillegget på grunn av en forhandlingstabbe.

- Vi har fremmet krav til justeringer også for denne gruppen. Vi fikk gjennomslag for noe, men ikke for andre krav. Ambulansesjåførene fikk ikke mer enn det generelle tillegget i år. Brannkonstablene er fagarbeidere og i en annen lønnskategori enn ambulansesjåførene. De har alltid hatt høyere lønn, selv om sjåførene mener de skulle ligget likt. Dette er ingen tabbe fra vår side, sier Mari Sanden.

Klubben ved ambulansetjenesten i Oslo planla i dag en politisk streik mellom 12.00 og 14.00. Sjåførene skulle i dette tidsrommet bare kjøre øyeblikkelig hjelp. Aksjonen ble avlyst på kort varsel, da det ble klart at den var ulovlig.