Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ambulansesjefen skal finne ut hvorfor politiet ikke ble varslet

- Da vi fikk nødmeldingen ble det sendt en bil umiddelbart.

HARDT SKADD: Den to år gamle jenta ble påkjørt like ved Hurtigruta Carglass' lokaler i Sørlandsparken. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
HARDT SKADD: Den to år gamle jenta ble påkjørt like ved Hurtigruta Carglass' lokaler i Sørlandsparken. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ei jente på to år ble hentet av ambulanse etter at hun ble påkjørt av en personbil i Kristiansand søndag ettermiddag. Jenta er ifølge politiet alvorlig skadd.

- Jenta er hardt skadd, sier operasjonsleder Gunn Lieng i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Jenta skal ha blitt fraktet i luftambulanse til sykehus i Oslo. Lieng kjente ikke til hvorvidt jenta er livstruende skadd, ei heller om hun var bevisst. Politiet etterforsker saken.

Jourhavende jurist Nils Grønås i Agder politidistrikt opplyser til NTB at de har beslaglagt førerkortet til bilføreren. Politiet sier de først mandag vil gi ytterligere detaljer, og si om de vil sikte føreren.

Varslet etter to timer Det gikk over to timer fra ulykka skjedde, ved 13-tida, til politiet ble varslet om saken, selv om ambulansepersonell var raskt på stedet.
Leder av medisinsk nødsentral på Sørlandet, Ole Kristian Skomedal, sier til Dagbladet at de straks responderte på nødmeldingen de mottok. Han vet ennå ikke hva som er grunnen til at det gikk tid før politiet ble varslet.

- Da vi fikk nødmeldingen ble det sendt en bil umiddelbart. Den brukta tida det tar å kjøre fra sentrum til stedet for hendelsen. Hvorfor det tok så langt tid før politiet ble varslet, kjenner jeg ikke til. Jeg er avhengig av å innhente rapport fra det personellet som var på jobb, sier han til Dagbladet.

Nå sier operasjonsleder Lieng at dette får konsekvenser for etterforskningen.

- Det gjør det jo, etterforskninga blir vanskeligere. Vi må prate med parter både her og der, og de som kan vite noe om saken blir avhørt i ettertid. Årsaken til den seine varslinga kjenner hun ikke til.

- Det kan være en forglemmelse, sier Lieng til Dagbladet.

Ringte politiet Administrerende direktør Morten Bjørlo i Hurtigruta Carglass bekrefter overfor Dagbladet at det var han som ringte politiet. Ulykka skjedde utenfor bedriftens verksted i Kristiansand, mens Bjørlo selv holder hus i Oslo.

- Jeg ble kontaktet av en av de ansatte. Jeg fikk beskjed ti over tre. Kvart over tre ringte jeg til politiet. Jeg ringte politiet så snart jeg kunne, sier han til Dagbladet.

Ifølge Fædrelandsvennen var krimteknikere på stedet klokka 1745, i tillegg til en politipatrulje. Personbilen som var involvert i ulykka blir hentet av en bilbergingsbil. Politiet ønsket i kveld ikke å kommentere om noen er pågrepet i saken.

SKAL UNDERSØKE: Leder av medisinsk nødsentral på Sørlandet, Ole Kristian Skomedal. Foto: Privat
SKAL UNDERSØKE: Leder av medisinsk nødsentral på Sørlandet, Ole Kristian Skomedal. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!