Amelia Earhart sa at det skulle bli hennes siste vågestykke, hun fikk rett

I dag er det 75 år siden den siste radiomeldingen fra flydronningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Før Amelia Earhart la ut på flyturen, som skulle gå rundt hele jorden, sa hun at det skulle bli henne siste vågestykke, det fikk hun rett i.

Den 2. juli 1937 kom det som skulle vise seg å være den siste meldingen fra Amelia Earhart og hennes navigatør Fred Noonan.

De fortalte at de ikke klarte å finne Howlandøya, der de skulle fylle drivstoff, og at hun hadde lite drivstoff i flyet, som var en Lockheed Electra. Etter det vet ingen hva som har skjedd med fly-ikonet.

Amelia Earhart var da på siste etappe av en flyvning rundt hele jorda, langs ekvator.

Teorier og rykter Earhart var ikke bare den første kvinnen som fløy alene over Atlanterhavet, men skreiv også flere bøker om sine reiser og var en forkjemper for kvinners rettigheter.

Etter flyturen i 1937 har verken hun eller navigatøren blitt funnet. En rekke teorier om hva som hendte dem, er blitt lansert - noen av dem svært fantasifulle.

Blant de mest kreative er at Earhart var amerikansk spion, sendt av president Franklin D. Roosevelt for å overvåke japanernes framrykking i Stillehavet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer