Amelie letter straks fra Gardermoen

UNE vil ikke stanse utkastelsen av Marie Amelie (25).

NY VURDERING: Maria Amelie ble pågrepet da hun i dag meldte seg hos Politiets Utlendingsenhet. Hun er nå på Gardermoen, og venter på å bli fraktet ut av Norge med første fly som går til Moskva klokka 13.35. Nå er det innkalt til hastemøte. Foto: Nina Hansen.
NY VURDERING: Maria Amelie ble pågrepet da hun i dag meldte seg hos Politiets Utlendingsenhet. Hun er nå på Gardermoen, og venter på å bli fraktet ut av Norge med første fly som går til Moskva klokka 13.35. Nå er det innkalt til hastemøte. Foto: Nina Hansen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har fått beskjed av UNE nå at det ikke blir utsatt iverksettelse, sier kommunikasjonsrådgiver Monica Thorud i Politiets utlendingsenhet til Dagbladet.

Oslo byfogdembete ba i formiddag om et rettsmøte for å vurdere en mulig utsettelse av uttransportering av Marie Amelie.

- Vi mottok en begjæring om midlertidig forføyning i dag. Dommeren gikk deretter gjennom saken og vil ha et rettsmøte, men dette blir lagt til senere denne uken,  sier sekssjonsjef ved rettsseksjonen Reidar Amble-Ommundsen til Dagbladet.

Rettsmøtet blir ikke avholdt i dag. Det betyr at Amelie fremdeles blir sendt ut, ettersom ikke Utlendingsnemda (UNE) ber Politiet stoppe utsendelsen før flyet fra Oslo til Moslva letter klokka 13:35 i dag.
- Kjører som planlagt Politiets utlendingsenhet sier at de vil gjøre som planlagt, med mindre UNE snur i siste liten.

- Utlendingsnemnda er part i saken og er de som gir beskjed til oss. Vi kjører som planlagt inntil vi får noen annen beskjed, sier kommunikasjonsrådgiver Monica Thorud i Politiets utlendingsenhet til Dagbladet.

Tine Steinsvik, advokat hos Regjeringsadvokaten, opplyste til Dagbladet at Regjeringsadvokaten ikke vil besvare pressens henvendelser i Amelie-saken.

Hun henviser til UNE.
- Må skje fort Eivind Trædal, kjæresten til Maria Amelie, sier til Dagbladet at han ikke har blitt informert om det nye rettsmøtet.

- Det må skje fort, i så fall, men det er et lite håp, sier Trædal til Dagbladet.

Amelies advokat, Brunjylf Risnes, skrev tidligere i dag i en e-post at han har bedt om en ny vurdering av Amelies sak:

- Jeg har nå bedt Oslo Byfogdembete vurdere å stoppe utsendelsen inntil videre på grunn av de opplysninger som har framkommet i det siste, skriver han i en mail.

- Øynet håp I dagens Dagbladet forteller han at han har øynet håp om at utvisningsvedtaket skal utsettes fordi nye opplysninger har dukket opp:

- Det er et reelt håp om at det blir en utsatt iverksettelse av utvisningsvedtaket. Dette er rutine når Utlendingsnemnda (UNE) mottar nye opplysninger i en sak, sa Risnes til Dagbladet i går. 

Forrige uke skrev Dagbladet om Amelie og foreldrenes dramatiske flukt fra hjemlandet og deres ukjente forhistorie..

Før helgen leverte Risnes de nye opplysningene til UNE.  

- Dette bekrefter det foreldrene har sagt da de søkte om opphold, men som de ikke har blitt trodd på. Et minstekrav til UNE bør være at de tar en time-out for å foreta en grundig vurdering av de nye opplysningene. De bør se at det ikke er forsvarlig å sende henne ut akkurat nå.  

VENTER: Maria Amelie sitter nå på Gardermoen og venter på å bli kastet ut av landet. Det jobbes nå på spreng for å få saken hennes vurdert på nytt. Foto: Eivind Trædal.
VENTER: Maria Amelie sitter nå på Gardermoen og venter på å bli kastet ut av landet. Det jobbes nå på spreng for å få saken hennes vurdert på nytt. Foto: Eivind Trædal. Vis mer