NY VURDERING: Maria Amelie ble pågrepet da hun i dag meldte seg hos Politiets Utlendingsenhet. Hun er nå på Gardermoen, og venter på å bli fraktet ut av Norge med første fly som går til Moskva klokka 13.35. Nå er det innkalt til hastemøte. Foto: Nina Hansen.
NY VURDERING: Maria Amelie ble pågrepet da hun i dag meldte seg hos Politiets Utlendingsenhet. Hun er nå på Gardermoen, og venter på å bli fraktet ut av Norge med første fly som går til Moskva klokka 13.35. Nå er det innkalt til hastemøte. Foto: Nina Hansen.Vis mer

Amelie letter straks fra Gardermoen

UNE vil ikke stanse utkastelsen av Marie Amelie (25).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har fått beskjed av UNE nå at det ikke blir utsatt iverksettelse, sier kommunikasjonsrådgiver Monica Thorud i Politiets utlendingsenhet til Dagbladet.

Oslo byfogdembete ba i formiddag om et rettsmøte for å vurdere en mulig utsettelse av uttransportering av Marie Amelie.

- Vi mottok en begjæring om midlertidig forføyning i dag. Dommeren gikk deretter gjennom saken og vil ha et rettsmøte, men dette blir lagt til senere denne uken,  sier sekssjonsjef ved rettsseksjonen Reidar Amble-Ommundsen til Dagbladet.

Rettsmøtet blir ikke avholdt i dag. Det betyr at Amelie fremdeles blir sendt ut, ettersom ikke Utlendingsnemda (UNE) ber Politiet stoppe utsendelsen før flyet fra Oslo til Moslva letter klokka 13:35 i dag.
- Kjører som planlagt Politiets utlendingsenhet sier at de vil gjøre som planlagt, med mindre UNE snur i siste liten.

- Utlendingsnemnda er part i saken og er de som gir beskjed til oss. Vi kjører som planlagt inntil vi får noen annen beskjed, sier kommunikasjonsrådgiver Monica Thorud i Politiets utlendingsenhet til Dagbladet.

Tine Steinsvik, advokat hos Regjeringsadvokaten, opplyste til Dagbladet at Regjeringsadvokaten ikke vil besvare pressens henvendelser i Amelie-saken.

Hun henviser til UNE.
- Må skje fort Eivind Trædal, kjæresten til Maria Amelie, sier til Dagbladet at han ikke har blitt informert om det nye rettsmøtet.

- Det må skje fort, i så fall, men det er et lite håp, sier Trædal til Dagbladet.

Amelies advokat, Brunjylf Risnes, skrev tidligere i dag i en e-post at han har bedt om en ny vurdering av Amelies sak:

- Jeg har nå bedt Oslo Byfogdembete vurdere å stoppe utsendelsen inntil videre på grunn av de opplysninger som har framkommet i det siste, skriver han i en mail.

- Øynet håp I dagens Dagbladet forteller han at han har øynet håp om at utvisningsvedtaket skal utsettes fordi nye opplysninger har dukket opp:

- Det er et reelt håp om at det blir en utsatt iverksettelse av utvisningsvedtaket. Dette er rutine når Utlendingsnemnda (UNE) mottar nye opplysninger i en sak, sa Risnes til Dagbladet i går. 

Forrige uke skrev Dagbladet om Amelie og foreldrenes dramatiske flukt fra hjemlandet og deres ukjente forhistorie..

Før helgen leverte Risnes de nye opplysningene til UNE.  

- Dette bekrefter det foreldrene har sagt da de søkte om opphold, men som de ikke har blitt trodd på. Et minstekrav til UNE bør være at de tar en time-out for å foreta en grundig vurdering av de nye opplysningene. De bør se at det ikke er forsvarlig å sende henne ut akkurat nå.  

VENTER: Maria Amelie sitter nå på Gardermoen og venter på å bli kastet ut av landet. Det jobbes nå på spreng for å få saken hennes vurdert på nytt. Foto: Eivind Trædal.
VENTER: Maria Amelie sitter nå på Gardermoen og venter på å bli kastet ut av landet. Det jobbes nå på spreng for å få saken hennes vurdert på nytt. Foto: Eivind Trædal. Vis mer