Amelie letter straks fra Gardermoen

UNE vil ikke stanse utkastelsen av Marie Amelie (25).

NY VURDERING: Maria Amelie ble pågrepet da hun i dag meldte seg hos Politiets Utlendingsenhet. Hun er nå på Gardermoen, og venter på å bli fraktet ut av Norge med første fly som går til Moskva klokka 13.35. Nå er det innkalt til hastemøte. Foto: Nina Hansen.
NY VURDERING: Maria Amelie ble pågrepet da hun i dag meldte seg hos Politiets Utlendingsenhet. Hun er nå på Gardermoen, og venter på å bli fraktet ut av Norge med første fly som går til Moskva klokka 13.35. Nå er det innkalt til hastemøte. Foto: Nina Hansen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har fått beskjed av UNE nå at det ikke blir utsatt iverksettelse, sier kommunikasjonsrådgiver Monica Thorud i Politiets utlendingsenhet til Dagbladet.

Oslo byfogdembete ba i formiddag om et rettsmøte for å vurdere en mulig utsettelse av uttransportering av Marie Amelie.

- Vi mottok en begjæring om midlertidig forføyning i dag. Dommeren gikk deretter gjennom saken og vil ha et rettsmøte, men dette blir lagt til senere denne uken,  sier sekssjonsjef ved rettsseksjonen Reidar Amble-Ommundsen til Dagbladet.

Rettsmøtet blir ikke avholdt i dag. Det betyr at Amelie fremdeles blir sendt ut, ettersom ikke Utlendingsnemda (UNE) ber Politiet stoppe utsendelsen før flyet fra Oslo til Moslva letter klokka 13:35 i dag. - Kjører som planlagt Politiets utlendingsenhet sier at de vil gjøre som planlagt, med mindre UNE snur i siste liten.

- Utlendingsnemnda er part i saken og er de som gir beskjed til oss. Vi kjører som planlagt inntil vi får noen annen beskjed, sier kommunikasjonsrådgiver Monica Thorud i Politiets utlendingsenhet til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer