Amerikaner arrestert for spionasje for Israel

Arbeidet ved den amerikanske hærens tekniske senter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikaner er arrestert siktet for å ha utlevert militære hemmeligheter til Israel, opplyser det amerikanske justisdepartementet. Men spionasjen kan være avsluttet for lenge siden.

Den arresterte anklages for å ha gitt Israel militære hemmeligheter om atomvåpen, jagerfly og rakettsystemer.

Den arresterte er en ingeniør ved navn Ben-Ami Kadish. Han er amerikansk statsborger og født i Connecticut i USA. Han skal ha arbeidet ved den amerikanske hærens tekniske senter i New Jersey.

Kadish mistenkes for å ha rapportert til den samme israelske føringsoffiseren som i sin tid hadde kontakten med Jonathan Jay Pollard, som soner en dom på livsvarig fengsel for å ha spionert for Israel.

Rettsdokumenter i saken sier ifølge nyhetsbyrået Reuters at Kadish spionvirksomhet varte fra 1979 til 1985. Men han skal ha holdt kontakt med den samme føringsoffiseren som Pollard inntil i mars i år.

NTB

1979-1985: Kadish mistenkes for å ha rapportert til den samme israelske føringsoffiseren som i sin tid hadde kontakten med Jonathan Jay Pollard, som soner en dom på livsvarig fengsel for å ha spionert for Israel. Dette skal ha skjedd for over to tiår siden. Foto: Frank Franklin II/AP
1979-1985: Kadish mistenkes for å ha rapportert til den samme israelske føringsoffiseren som i sin tid hadde kontakten med Jonathan Jay Pollard, som soner en dom på livsvarig fengsel for å ha spionert for Israel. Dette skal ha skjedd for over to tiår siden. Foto: Frank Franklin II/AP Vis mer