Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikaner bak miltbrann

FBI tror ikke at bin Laden står bak miltbrann-angrepene. Gjerningsmannen er antakelig en middelaldrende amerikaner. Les profilen av gjerningsmannen her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanerne håper at miltbrann-terroren er i ferd med å gi seg. FBI er nærmest sikre på at Osama bin Laden ikke har noe å gjøre med brevterroren som har rammet USA etter angrepene på World Trade Center. De tror at en og samme person står bak brevene som har tatt livet av fire mennesker.

Gjerningsmannen antas å være en mann. Han er middelaldrende og bor i USA. Etterforskerne tror at han har middels høy utdannelse. Han har en jobb der han har lite kontakt med andre mennesker og er vant til å omgås farlig materiale.

Etterforskerne tror at den skyldige har erfaring med biologi eller kjemi, enten som jobb eller fordi han er svært interessert i vitenskap.

Det er godt mulig at mannen bærer nag til de adressene han har sendt brevene til, skriver amerikanske aviser. Gjerningsmannnen har tatt seg bryet med å finne korrekte adresser og postnumre før han har sendt brevene til tv-kanalen NBC, avisa New York Post og senator Tom Dashcle.

Etterforskerne håper at mannen har snakket negativt om miltbrann-målene. Kanskje har han virket spesielt uinteressert i miltbrannterroren, eller han kan ha begynt å ta antibiotika uten grunn. Politiets håp er at noen i publikum gjenkjenner beskrivelsen av gjerningsmannen.

Det var slik Theodore Kaczynski, mest kjent som Una-bomberen, ble tatt. En avis offentliggjorde et brev, og Kaczynskis od og uttrykk ble gjenkjent.

Hele Norges coronakart