Amerikaner, belgisk småbarnsfar og tre kinesere blant de døde

Mali erklærer unntakstilstand i ti dager etter hotellmassakren i Bamako.

UAVKLART: Fortsatt er det usikkert hvor mange som er drept i angrepet mot hotellet i Mali fredag. Her er redningsmannskaper i ferd med å laste ett av likene ombord i en bil. Foto: Reuters/ Joe Penney/  NTB Scanpix.
UAVKLART: Fortsatt er det usikkert hvor mange som er drept i angrepet mot hotellet i Mali fredag. Her er redningsmannskaper i ferd med å laste ett av likene ombord i en bil. Foto: Reuters/ Joe Penney/ NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Foreløpige meldinger tyder på at minst 27 personer mistet livet da islamistiske ekstremister angrep turisthotellet Radisson Blu i Malis hovedstad Bamako fredag morgen. Av disse tjuesju skal fem være angripere, ifølge militærkilder Wall Street Journal har snakket med.

På hotellet bodde flere internasjonale gjester fra både Frankrike, Belgia, Tyskland, Kina, India, Canada, Elfenbenskysten og Tyrkia.

Belgisk diplomat Kinesiske myndigheter bekrefter imidlertid at tre av de drepte er kinesere. En belgisk borger - diplomaten Geoffrey Dieudonne (39) - skal dessuten ha mistet livet. Det opplyser belgiske myndigheter i en uttalelse:

- Mr. Dieudonne var, sammen med andre kolleger, i Mali på et seminar for malisiske parlamentet, opplyser myndighetene i Brüssel.

RTL Nieuws skriver at Dieudonne etterlater seg to sønner på seks og fire år.

Omstendighetene rundt hans død er foreløpig ikke kjent - men myndighetene kondolerer til hans pårørende.

Reddet ut Nyhetsbyrået AP melder at amerikanske myndigheter fortsatt prøver å lokalisere sine borgere i Mali. Ifølge nyhetsbyrået AFP
bekrefter myndighetene i landet at en amerikansk statsborger har mistet livet i angrepet.

Foreløpige meldinger tyder imidlertid også på at mange nternasjonale gjester har berget. 

Air France melder ifølge AP at de hadde tolv crewmedlemmer på hotellet, men at alle disse ble trygt evakuert.  Ifølge en talsmann for indiske myndigheter, gjelder det også de tjue inderne på hotellet.

Heller ikke tyske myndigheter har opplysninger om at noen av deres innbyggere skal være skadet, ifølge AP.

Det var i sjutiden fredag morgen at et ukjent antall væpnede menn stormet Radisson Blu-hotellet. De avfyrte en rekke skudd, og flere av dem ropte «Allahu akbar», som betyr «Gud er størst» på arabisk. Islamistene tok 170 gisler, men de aller fleste klarte å komme seg unna etterhvert som sikkerhetsstyrkene i landet stormet hotellet.

I lang tid forskanset angriperne seg i en av de øverste etasjene på hotellet, men omtrent ved midnatt kunne BBC melde at dramaet var over.

Den ytterliggående jihadistgruppen Al-Mourabitoun har tatt på seg ansvaret for terroren. Gruppen ble dannet av Mokhtar Belmokthar, den beryktede mannen bak angrepet mot Statoils anlegg i In Amenas i Algerie i 2013.

Mali erklærer nå unntakstilstand i ti dager etter skyteepisoden, ifølge AFP.

STORE ØDELEGGELSER: På dette bildet er FN-soldater på vei ut av hotellet som ble rammet av massakren fredag. Foto: REUTERS/Joe Penney/ NTB Scanpix.
STORE ØDELEGGELSER: På dette bildet er FN-soldater på vei ut av hotellet som ble rammet av massakren fredag. Foto: REUTERS/Joe Penney/ NTB Scanpix. Vis mer