Amerikaner drept i kamp

USA mistet sin første kommandosoldat under kamper øst i Afghanistan i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nyhetsbyrået AP melder at han er den første soldaten fra USA som er drept under kamphandlinger i Afghanistan. 25. november ble CIA-agent Johnny «Mike» Spann drept under et fengselsopprør ved Mazar-e-Sharif.

Det er ikke kjent hvilken avdelingen soldaten tjenestegjorde i, men han skal ha blitt drept i kamp ved byen Khost, like ved grensen til Pakistan i dag, sier en anonym kilde til nyhetsbyrået AP.

Det er ikke kjent om andre soldater ble såret i kampene.

Major Brad Lowell, talsmann for USAs kommando i Afghanistan, sier at han ikke kunne kommentere saken.

Tre andre amerikanske soldater har mistet livet inne i Afghanistan etter at USA startet sin kampanje mot Osama bin Laden og Taliban-regimet. Alle tre mistet livet da de ved en feiltagelse ble bombet av amerikanske fly ved Kandahar den 5. desember i fjor.

Over 4000 amerikanske soldater skal nå være inne i Afghanistan, og USAs forsvarsdepartement Pentagon har hele tiden understreket at det er en risikabel operasjon og at de har regnet med at amerikan ske liv ville gå tapt.

- Afghanistan er fremdeles et ekstremt farlig sted og dette er et ekstraordinært farlig oppdrag, sier talsmann for forsvarsminister Donald H. Rumsfeld, Victoria Clarke, til nyhetsbyrået AP.

Amerikanske fly har i dag bombet det de tror er en al-Qaida-base øst i Afghanistan for andre dag på rad. Basen skal også tidligere ha vært mål for amerikanske bomber, men de siste dagene skal det ha vært observert ny aktivitet ved basen.

Det andre angrepet på Zawar kili-basen ved Khost ble gjennomført på formiddagen etter at det fremdeles var aktivitet ved basen etter det første bombeangrepet.

JAKTER VIDERE: En amerikansk kommandosoldat falt i dag under kamper øst i Afghanistan. Her gjennomsøker kommandosoldater en mistenkt al-Qaida-base i Helmand-provinsen i Afghanistan 4. januar i år.
<B>BOMBET IGJEN: Zawar Kili-basen ble bombet for andre dag på rad i dag, etter at det ble oppdaget ny aktivitet ved basen. Bildet av basen er fra 1998. Da ble basen bombet etter at to amerikanske ambassader i Afrika ble utsatt for bombeattentater.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer