Amerikaner fikk 18 års fengsel for «hevnporno»

Presset ofrene for penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann fra California som la ut tusenvis av bilder av personer i seksuelle stillinger på nettet og siden presset dem for penger, er dømt til 18 års fengsel.

Ifølge statsadvokat Kamala Harris i California er det første gang en person dømmes for denne type nettkriminalitet i USA.

Kevin Bollaert (28) hadde ikke fått personenes samtykke, men for å fjerne bildene krevde han at de skulle betale ham 350 dollar (2.800 kroner) hver.

Siden desember 2012 har han lagt ut over 10.000 bilder på sin egen nettside ugotposted.com. På en parallell nettside - changemyreputation.com - innkrevde han penger fra dem som tok kontakt for å be ham fjerne bildene. Virksomheten ga ham tusenvis av dollar i inntekt.

Flere av ofrene har vært innkalt som vitner under rettssaken i San Diego, blant dem flere kvinner som fortalte at de hadde fått livene sine ødelagt etter å ha blitt eksponert på nettet.

Bollart gjorde ingenting for å beskytte personenes identitet, tvert imot: Med bildene fulgte også fullt navn, bosted, alder og lenke til deres Facebook-profil.

(NTB)