Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikaner frikjent etter 39 år i fengsel

En amerikansk mann som har sittet 39 år i fengsel etter å ha blitt dømt for drap, ble onsdag frikjent av en domstol i i Cleveland i den amerikanske delstaten Ohio.

FRIKJENT: Ricky Jackson er frikjent for drap etter å ha sittet fengslet siden 1975. Foto: AP Photo/Ohio Department of Rehabilitation and Correction
FRIKJENT: Ricky Jackson er frikjent for drap etter å ha sittet fengslet siden 1975. Foto: AP Photo/Ohio Department of Rehabilitation and Correction Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ricky Jackson (57) er dermed den personen som har sittet lengst i et amerikansk fengsel før han ble frikjent, sier advokat Mark Godsey i Ohio Innocence Project.

Jackson vil bli sluppet ut fredag etter at papirarbeidet er ferdiggjort, sier advokaten.

57-åringen ble sammen med to andre dømt for drapet på Harold Franks i 1975 etter at en 12 år gamle Eddie Vernon hadde vitnet om at han så Franks bli angrepet.

Vernon, som nå er 53 år, trakk senere sitt vitnesbyrd og fortalte myndighetene at han aldri var vitne til forbrytelsen. Ingen andre beviser knyttet heller Jackson til drapet.

Advokatene i Ohio Innocence Project fikk Jacksons sak gjenopptatt etter at Vernon fortalte en prest at han var på en skolebuss da drapet skjedde, noe andre vitner har bekreftet.

Aktor i Cuyahoga fylke, Timothy McGinty, sa i retten tirsdag at uten et øyevitne er det ingen sak å snakke om.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling