Amerikaner hevder han senket Bastesens båt

Steinar Bastesen har mottatt et brev fra en amerikaner som påstår det var han som senket «Morild». Politiet tar brevet alvorlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brevet som stortingsrepresentant Steinar Bastesen fikk i posten, er poststemplet i North Bay i California 14. november, tre dager etter at «Morild» sank ved kai i Brønnøysund. Det er undertegnet av Farrell Winter, bosatt i Graton i California.

Hemmelig telefon

I brevet skriver Winter at han akter å senke alle de andre båtene til Bastesen, og tvinge ham ut av business. Han foreslår også at Bastesen skal gjøre hvalene og verden en tjeneste, ved å drukne seg i Brønnøysund.

Ved siden av navnet til Farrell Winter i brevhodet, står logoen til Amnesty International, men ingenting i brevet tyder på at mannen representerer andre enn seg selv.

NTB har forsøkt å komme i kontakt med Farrell Winter, uten å lykkes. I Graton, California, er det bosatt en Farrell Winter, men med hemmelig telefonnummer.

Tar alvorlig

Lensmann Kurt Nilsen sier til NTB det er fullt mulig for en person å senke en båt på egen hånd.

- Vi tar brevet seriøst, så seriøst at vi ber Kripos undersøke identiteten til denne personen i USA, sier Kurt Nilsen.

Lensmannen i Brønnøysund vil ikke legge særlig vekt på Amnesty-logoen i brevet, og tror det må bero på tilfeldigheter at den har havnet der.

Rapport over helgen

Firmaet Promaco som er engasjert av Gjensidige Forsikring for å foreta analyser av tiden fra «Morild» tok inn vann til den sank, tror de tidligst kan ha sin rapport klar like over helgen.

Politiet vil avvente rapporten, og lensmann Kurt Nilsen forventer derfor ikke noen videre utvikling i saken før etter helgen.

(NTB)