- VILLE SØKE OM ASYL: Amerikanske Matthew Todd Miller vil bli stilt for retten i Nord-Korea neste uke, ifølge statlige medier i landet.  Foto: AP / NTB scanpix
- VILLE SØKE OM ASYL: Amerikanske Matthew Todd Miller vil bli stilt for retten i Nord-Korea neste uke, ifølge statlige medier i landet. Foto: AP / NTB scanpixVis mer

Amerikaner i Nord-Korea blir stilt for retten

Skal ha revet i stykker turistvisumet sitt og ropt at han ville søke om asyl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske Matthew Todd Miller vil bli stilt for retten i Nord-Korea neste uke, ifølge statlige medier i landet.

Den korte nyhetsmeldingen sier ikke noe konkret om hva mannen i 20-årene er anklaget for, men rettssaken mot ham skal starte 14. september.

Miller ble pågrepet i Nord-Korea 10. april i år, og det statlige nyhetsbyrået KCNA meldte da at amerikaneren hadde revet i stykker turistvisumet sitt og ropt at han ville søke om asyl. Dette var et grovt brudd på nordkoreansk lov, het det videre.

I tillegg til Miller sitter to andre amerikanere fengslet i Nord-Korea. 56 år gamle Jeffrey Fowle ble pågrepet 29. april. Han skal angivelig ha glemt en bibel på hotellrommet, noe som var nok til å bli pågrepet.

Misjonæren Kenneth Bae ble pågrepet så langt tilbake som i 2012 og er dømt til 15 års straffarbeid for undergravning av den nordkoreanske staten.

USA har ingen diplomatiske forbindelser med Nord-Korea. Den svenske ambassaden fungerer i stedet som bindeledd mellom Washington og Pyongyang.

(NTB)