Amerikaner i Nord-Korea blir stilt for retten

Skal ha revet i stykker turistvisumet sitt og ropt at han ville søke om asyl.

- VILLE SØKE OM ASYL: Amerikanske Matthew Todd Miller vil bli stilt for retten i Nord-Korea neste uke, ifølge statlige medier i landet.  Foto: AP / NTB scanpix
- VILLE SØKE OM ASYL: Amerikanske Matthew Todd Miller vil bli stilt for retten i Nord-Korea neste uke, ifølge statlige medier i landet. Foto: AP / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske Matthew Todd Miller vil bli stilt for retten i Nord-Korea neste uke, ifølge statlige medier i landet.

Den korte nyhetsmeldingen sier ikke noe konkret om hva mannen i 20-årene er anklaget for, men rettssaken mot ham skal starte 14. september.

Miller ble pågrepet i Nord-Korea 10. april i år, og det statlige nyhetsbyrået KCNA meldte da at amerikaneren hadde revet i stykker turistvisumet sitt og ropt at han ville søke om asyl. Dette var et grovt brudd på nordkoreansk lov, het det videre.

I tillegg til Miller sitter to andre amerikanere fengslet i Nord-Korea. 56 år gamle Jeffrey Fowle ble pågrepet 29. april. Han skal angivelig ha glemt en bibel på hotellrommet, noe som var nok til å bli pågrepet.

Misjonæren Kenneth Bae ble pågrepet så langt tilbake som i 2012 og er dømt til 15 års straffarbeid for undergravning av den nordkoreanske staten.

USA har ingen diplomatiske forbindelser med Nord-Korea. Den svenske ambassaden fungerer i stedet som bindeledd mellom Washington og Pyongyang.

(NTB)