Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikaner kidnappet

En amerikaner er blant fire kidnappede i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen før presidentvalget i USA har enda en kidnapping funnet sted i Irak. Denne gangen er det en amerikansk statsborger blant de bortførte. I alt fire medarbeidere hos et saudiarabisk firma i det vestlige Bagdad ble bortført da kontoret deres ble stormet.

Ingen tatt skylden

Nyhetsbyråene rapporterer at det i tillegg til en amerikaner dreier seg om en nepaleser og to arabere. Til Reuters sier en kilde i politiet at medarbeiderne ikke hadde en sjanse til å stå imot. «De stormet villaen med automatrifle og panservernraketter.» Det irakiske innenriktsministeriet opplyser at en vakt ble drept i angrepet. Det er ennå ingen som har tatt skylden for bortførelsen.

Første

Dette er første gang det blir kidnappet en amerikaner i Irak siden den britiske statsborgeren Kenneth Bigley og hans to amerikanske kollegaer ble bortført i september. Den gangen ble to amerikanere halshugget kort tid etter, mens Bigley ble holdt fanget i flere uker før kidnapperne henrettet ham.

35 utlendiger menes å være drept av sine kidnappere under Irak-krigen, mens 25 andre i øyeblikket holdes fanget.

FANGER: Amerikanske tropper utenfor Falluja i Irak. Nå viser det seg at en ny amerikaner er tatt til fange.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media