ARRESTERT: En amerikansk mann skal ha blitt arrestert for spionasje i Moskva 28. desember i år. Her FSBs hovedkvarter i Moskva. Foto: Mladen ANTONOV / AFP / NTB Scanpix
ARRESTERT: En amerikansk mann skal ha blitt arrestert for spionasje i Moskva 28. desember i år. Her FSBs hovedkvarter i Moskva. Foto: Mladen ANTONOV / AFP / NTB ScanpixVis mer

Amerikaner pågrepet for spionasje i Moskva

Skal ha blitt pågrepet i en anti-spionasjeaksjon 28. desember.

Ifølge det russiske statlige nyhetsbyrået RIA Novosti er en amerikansk statsborger pågrepet i Moskva, mistenkt for spionasje.

Det russiske sikkerhetspolitiet FSB melder selv at pågripelsen fant sted i landets hovedstad 28. desember i år. Ifølge sikkerhetstjenesten ble mannen arrestert da han begikk en spionasjehandling.

FSB har navngitt mannen, mens amerikanske myndigheter ennå ikke har kommentert arrestasjonen.

Mannen er siktet etter den russiske straffelovens paragraf 276, som omhandler spionasje. Det er samme paragraf som norske Frode Berg nå sitter fengslet for. Strafferammen er på 10 til 20 års fengsel.

Det er ukjent hvorfor den amerikanske mannen var i Moskva, eller hva amerikanske myndigheter sier om anklagene. Det har heller ikke kommet uttalelser fra russiske myndigheter om arrestasjonen.

Russland har den siste tida vært involvert i en rekke spionasjesaker. I mars i år ble den russiske eksspionen Sergej Skripal og datteren hans forsøkt drept med nervegiften novitsjok på britisk jord. Britiske myndigheter mener Russland står bak angrepet.

Saken oppdateres