Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikaner siktet for dobbeltdrap i Pakistan

Sikkerhetsvakt siktet etter at han skjøt og drepte to menn på en motorsykkel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en minister i provinsregjeringen som opplyste om siktelsen.

Sikkerhetsvakten arbeider ved USAs konsulat i Lahore i Pakistan. Kort tid etter døde en tredje mann da han ble kjørt ned av en bil fra konsulatet. Også en påkjørsel som skjedde da en bil fra konsulatet kom til stedet, er registrert som en forbrytelse, ifølge ministeren.

- Selvforsvar Amerikaneren hevder å ha skutt i selvforsvar etter at mennene på motorsykkelen angivelig trakk pistol da han ventet på grønt lys.

- Den amerikanske statsborgeren har fortalt at han var ute og kjørte i bilen sin og stanset ved et trafikklys. Han så motorsyklistene, og en av dem trakk fram en pistol. Mannen trakk da sin egen pistol og skjøt i selvforsvar, sier politisjefen Aslam Tarini i Lahore.

Funn av pistoler Ifølge Tarin er amerikaneren varetektsfengslet mens saken etterforskes. To pistoler skal ha blitt funnet på mennene som ble skutt og drept.

Ytterligere én mann ble påkjørt og drept da en bil fra det amerikanske konsulatet kort tid etter ankom åstedet, opplyser Tarin.

Demonstrasjoner Drapene i Lahore utløste hissige demonstrasjoner i byen, der det ble satt fyr på bildekk og opprettet barrikader i flere gater.

Demonstranter tok senere oppstilling utenfor politistasjonen der den amerikanske sikkerhetsvakten holdes i varetekt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media