EVAKUERES: Flere hundre amerikanere er blitt evakuert fra en flybase utenfor Bagdad. Årsaken er trusselen fra opprørerne som gradvis rykker fram mot hovedstaden. Her henger det amerikanske flagget foran en amerikansk ambassadebygning i Bagdad. Foto: Reuters/Lucas Jackson/NTB Scanpix
EVAKUERES: Flere hundre amerikanere er blitt evakuert fra en flybase utenfor Bagdad. Årsaken er trusselen fra opprørerne som gradvis rykker fram mot hovedstaden. Her henger det amerikanske flagget foran en amerikansk ambassadebygning i Bagdad. Foto: Reuters/Lucas Jackson/NTB ScanpixVis mer

Amerikanere evakueres i Irak

Islamistene rykker gradvis mot hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre amerikanere er blitt evakuert fra en flybase utenfor Bagdad. Årsaken er trusselen fra opprørerne som gradvis rykker fram mot hovedstaden.

Amerikanerne jobber med oppgaver knyttet til Iraks nye F-16-fly, og en del av dem er ansatt i forsvarsgiganten Lockheed Martin. Det amerikanske utenriksdepartementet opplyser at det dreier seg om en midlertidig evakuering fra flybasen Balad, som ligger 8 mil nord for Bagdad.

USAs ambassade i Bagdad fungerer fortsatt som normalt. Opprørerne fra den ytterliggående gruppa ISIL har de siste dagene tatt kontroll over store landområder og rykket fram mot Bagdad, men det antas at de har små sjanser til å nedkjempe regjeringsstyrkene ved hovedstaden.

(NTB)