Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikanere forbereder seg på enda mer snø

Amerikanske meteorologer varsler fortsatt stort snøfall i delstaten New York i USA. Snøstormen har allerede kostet flere menneskeliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det store snøfallet de siste dagene har skapt store problemer for innbyggerne i delstaten New York. Åtte personer har omkommet, flesteparten av dem av hjerteinfarkt under snømåking.

Tirsdag falt det nesten tre meter snø. Onsdag var det litt lettere vær, men torsdag var det ventet enda en meter snø. Dersom værvarslene viser seg å stemme, vil byen Buffalo, som er hardest rammet av stormen, på tre dager få like mye snø som på et helt år, ifølge varselet fra National Weather Service.

- Det er har vært en drepende storm. Vi har hatt seks dødsfall i området, fem av dem kunne vært forhindret, sier Gale Burstein i helsevesenet i byen.

Kjøreforbud Det kolossale snøfallet har ført til at tak har rast sammen, hus har blitt ødelagt og bedrifter har sett seg nødt til å stenge. Store kjøretøy står strandet på flere av byens motorveier, noe som har fått myndighetene til å innføre kjøreforbud på veiene.

Også på den internasjonale flyplassen Buffalo Niagra har det vært flere forsinkede og kansellerte flygninger på grunn av uværet.

Mulig flom Nasjonalgarden har mobilisert 1.200 soldater og satt inn tungt utstyr for å fjerne snø rundt innsjøen Lake Erie ved grensen til Canada.

Fredag er det ventet at stormen beveger seg sørover, og i løpet av lørdag er det ventet at nedbøren blir til regn.

- Hovedutfordringen vil da trolig bli oversvømmelser, sier meteorolog Dave Zaff ved National Weather Service.

Tirsdag ble den kaldeste novembermorgenen siden 1976 registrert, og det var minusgrader i alle av USAs delstater.

- Dette er definitivt historisk. Denne vinteren kommer til å bli husket lenge.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling