Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikanere har liten tro på presidentkandidatene

Amerikanske velgere er skeptiske til om toppkandidatene til presidentvalget vil kunne bli gode presidenter, viser en ny måling.

 EN POLARISERENDE FIGUR:  Over halvparten av de spurte tror at Donald Trump, som ligger best an på republikansk side, vil bli en dårlig eller veldig dårlig president. Dette på tross av stor oppslutning. Foto: AP Photo/David J. Phillip
EN POLARISERENDE FIGUR: Over halvparten av de spurte tror at Donald Trump, som ligger best an på republikansk side, vil bli en dårlig eller veldig dårlig president. Dette på tross av stor oppslutning. Foto: AP Photo/David J. Phillip Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over halvparten av de spurte tror at Donald Trump, som ligger best an på republikansk side, vil bli en dårlig eller veldig dårlig president.

44 prosent svarer det samme om favoritten på demokratisk side, Hillary Clinton, i meningsmålingen som er gjort av Pew Research Centre.

35 prosent tror at Clinton vil bli en god eller veldig god president, mens 31 prosent sier det samme om Trump.

Synet på andre presidentkandidater er mer balansert. Demokraten Bernie Sanders og republikanerne Ted Cruz og Marco Rubio har alle omtrent like mange som tror de vil bli gode eller veldig gode presidenter som dårlige eller veldig dårlige.

De første nominasjonsvalgene, hvor partiene velger sine presidentkandidater, avholdes i delstatene Iowa og New Hampshire i begynnelsen av februar.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media