Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Amerikanere vil dø uten helsereform

Obama holder en av sine viktigste taler.

VIKTIG TALE: USAs president Barack Obama forsøker å overtale de folkevalgte om å enes om en helsereform. Hvis ikke vil flere amerikanere dø, advarer presidenten. Foto: AP/SCANPIX
VIKTIG TALE: USAs president Barack Obama forsøker å overtale de folkevalgte om å enes om en helsereform. Hvis ikke vil flere amerikanere dø, advarer presidenten. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||USAs president Barack Obama advarer om at amerikanske borgere vil dø hvis ikke landets politikere klarer å få vedtatt en reform av helsevesenet.

- Flere amerikanere vil miste helseforsikringen sin når de er syke og trenger den mest, og som følge av det vil flere dø, heter det i en tale Obama holder til kongressen i natt. Talen blir beskrevet som en av presidentens viktigste - noensinne.

Utdrag fra talen ble offentliggjort noen timer før presidenten skulle gå på talerstolen.

Målet er å få gjennomslag for den omstridte helsereformen som splitter befolkningen, og sette agendaen på nytt etter en lang sommer med mye  motstand.

Obama oppfordrer de folkevalgte til å slutte med å krangle om den svært omstridte reformen. Han advarer om at han ikke vil kaste bort tid på dem som har konkludert med at det er bedre å stanse helsereformen, enn å forsøke å forbedre den.

- Jeg er ikke den første presidenten som tar opp denne saken. Men jeg er fast bestemt på å bli den siste, sier Obama i talen.


(NTB/Dagbladet)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling