Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikanerne er så langt lite fornøyd med Trump. - Svindel, svarer USAs påtroppende president

Bare 40 prosent av amerikanerne er fornøyd med måten Donald Trump har håndtert overgangen fra valget til denne ukas innsettelse på, viser en meningsmåling utført for CNN.

- SVINDEL: Få dager før innsettelsen gjør påtroppende president Donald Trump det dårlig på meningsmåling. Trump mener meningsmålingene er svindel. Foto: AP / NTB scanpix
- SVINDEL: Få dager før innsettelsen gjør påtroppende president Donald Trump det dårlig på meningsmåling. Trump mener meningsmålingene er svindel. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

84 prosent var til sammenligning fornøyd med måten Barack Obama håndterte overgangen på, 67 prosent var fornøyd med Bill Clinton og 61 prosent mente at George W. Bush håndterte overgangen godt.

Tiltroen til Trump er den laveste av de nylige presidentene, skriver CNN.

KONTROVERSIELL: Presidentkandidat Donald Trump har de siste årene kommet med flere oppsiktsvekkende uttalelser. Her har vi samlet noen av dem. Video: Reuters / AP / CNN / Scanpix Vis mer

- Svindel

Donald Trump avfeier det dårlige resultatet og mener valget i november viste tydelig at det er liten eller ingen grunn til å feste lit til meningsmålinger. CNN har han også lite til overs for, noe han med tydelighet markerte under en pressekonferanse i forrige måned.

- De samme folkene som gjorde de falske valgmålingene, og som tok så feil, måler nå populariteten min. Dette er også svindel, tvitrer Trump.

Delt oppfatning

Trumps håndtering av overgangen har ført til økende tvil om hvorvidt den kommende presidenten kommer til å håndtere jobben. 53 prosent sier Trumps uttalelser og handlinger har gjort dem mindre overbevist om hans evne til å fungere i rollen, og offentligheten er splittet i to med 48 prosent på hver side i spørsmålet om han vil bli en god eller dårlig president.

Målingen ORC har utført for CNN har en feilmargin på pluss/minus 3 prosentpoeng.

MASSIVT: Enorm folkemengde protesterte mot Donald Trumps valgseier utenfor Trump Tower i New York. Video: Trym Mogen og Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media