- Amerikanerne er Satans disipler

Amerikanerne er Satans disipler, tordner afghanske ledere. Kraftsalven skyldes at FN fredag satte i verk nye straffetiltak mot Taliban-regimet i Kabul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sanksjonene innføres som straff for at Taliban ikke har utlevert toppterroristen Osama bin Laden, som oppholder seg i Afghanistan. Bin Laden er anklaget for å ha stått bak terrorbombingen av to amerikanske ambassader i 1998.

I desember i fjor ga FN Taliban er frist på 30 dager til å utlevere bin Laden. Fristen gikk ut fredag.

Også Norge innførte dermed sanksjoner mot Taliban, i tråd med Sikkerhetsrådets vedtak. Men det spørs om de norske sanksjonene får praktiske konsekvenser: Bin Ladens eventuelle midler i Norge skal fryses, det innføres forbud mot salg av våpen til Taliban-kontrollert område, og fly som har tatt av fra eller skal lande på taliban-kontrollert område får ikke ta av fra, lande på eller fly over norsk område, heter det i en pressemelding fra utenriksdepartementet.

- USA og FN er disipler av Satan, og forsøker å undergrave Islam. Men disse sanksjonene kan ikke rokke ved vår besluttsomhet, sa Taliban-regimets øverste dommer Noor Mohammad Saqeb under fredagsbønnen i Kabul.

(NTB)

<B>BIN LADEN:</B> Asam bin Laden blir ikke utlevert av Taliban-regimet i Afganistan.