Amerikanerne risikerer å sitte igjen med skjegget i postkassa etter russisk rekord-oljefunn

Obamas russiske sanksjoner kan føre til tap av milliardinntekter.

SORT GULL: Russerne har gjort et potensielt enormt funn av olje i Nordishavet. Her en oljeplatform ved Sakhalin I-feltet i Russland som er deleid av blant andre amerikanske Exxon. Foto: ONGC Videsh Ltd.
SORT GULL: Russerne har gjort et potensielt enormt funn av olje i Nordishavet. Her en oljeplatform ved Sakhalin I-feltet i Russland som er deleid av blant andre amerikanske Exxon. Foto: ONGC Videsh Ltd. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag kom nyheten om at det russiske selskapet OAO Rosneft hadde funnet et enormt oljefelt i Kara-sjøen i Nordishavet. Prøveboringen, som ble gjennomført av den amerikanske energigiganten Exxon Mobil, skal ha funnet råolje tilsvarende én milliard fat.

- Et av verdens største Ifølge Rosnefts toppleder Igor Sechin skal feltet ha potensialet til å kunne bli en av verdens største produsenter av råolje.

Sechin sier området kan vise seg å være i stand til å produsere mer olje enn hele den amerikansk-eide delen av Mexicogolfen. Det har tidligere blitt spekulert i at feltet kan inneholde så mye som ni milliarder fat med olje.

- Dette overgikk alle våre forventninger, uttalte Sechin ifølge Bloomberg.

Overgår den norske oljereserven Skulle det vise seg at oljefeltet inneholder så mye som ni milliarder fat, vil det tilsvare hele den norske oljereserven.

- Dersom det viser seg at det finnes ni milliarder fat, kan man til sammenligning se at de to største norske feltene, Statfjord og Ekofisk, er på omtrent 3,5 milliarder fat olje hver. Totalt har Norge 8,7 milliarder fat i reserve, sier oljeanalytiker Trond Omdal i Pareto til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer