OVERLEVDE TROLIG: Dette bildet viser Denis Cuspert i 2005. USA sa i fjor de hadde drept IS-rapperen i et luftangrep, men sier nå at de tok feil. Foto: AFP PHOTO / DPA/ NTB scanpix
OVERLEVDE TROLIG: Dette bildet viser Denis Cuspert i 2005. USA sa i fjor de hadde drept IS-rapperen i et luftangrep, men sier nå at de tok feil. Foto: AFP PHOTO / DPA/ NTB scanpixVis mer

Amerikanerne sa de hadde drept IS-rapperen «Deso Dogg» i fjor. Siden har han dukket opp i flere videoer

Nå tror Pentagon han overlevde flyangrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske IS-rapperen Denis Cuspert er ikke død, ifølge Pentagon. I fjor hevdet de at rapperen var drept i et amerikansk luftangrep i Syria.

- På den tiden vurderte vi luftangrepet som vellykket. Nå viser det seg at vår vurdering var uriktig og at Denis Cuspert overlevde luftangrepet, sier en talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet.

Rapperen, som også er kjent under navnet «Deso Dogg», skal ha dukket opp i flere videoer fra den ytterliggående islamistgruppa IS siden han angivelig ble drept.

Ifølge det tyske musikkmagasinet «The Fader» har tysk etterretning heller aldri ha bekreftet rapperens død.

Talsmannen for det amerikanske forsvaret sier at han ikke kan spekulere i hvorfor USA nå melder at han ikke er død likevel.

- Fordi vi snakker om etterretning. Jeg kan virkelig ikke snakke i detalj om dette, sier han.

Dennis Cuspert er født i Berlin og for noen år siden dreide han oppmerksomheten sin mot militant islam. I 2012 ble han del av IS.

Rapperen har figurert i flere propagandavideoer hvor han prøver å lokke utlendinger til å slutte seg til IS.

(NTB)