Amerikanerne: Slik skal missilen ha blitt skutt opp fra ukrainsk landsby

Legger fram bevis på hvordan passasjerflyet ble skutt ned.

Amerikanerne: Slik skal missilen ha blitt skutt opp fra ukrainsk landsby
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amerikansk etterretning mener missilet som skjøt ned passasjerflyet fra Malaysia Airlines ble skutt opp fra den ukrainske landsbyen Snizhne like ved grensa til Russland.

Amerikanerne har ifølge CNN-produsenten Vaughn Sterling gått ut med en grafikk som viser et estimat over hvordan missilet ble skutt opp mot rute MH17 på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur.

Samtidig kommer det fram at OSSEs observatører mener store vrakrester etter Malaysia Airlines-flyet har blitt kuttet i og ser annerledes ut enn da de først så dem.

- Vraket tuklet med Talsmann Michael Bociurkiw ved Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) opplyser til BBC at de mener vrakrestene er tuklet med. Observatørene har vært i Ukraina siden april, og de var de første internasjonale observatørene som kom til stedet der Malaysia Airlines-flyet styrtet torsdag i forrige uke.

Flere dager senere fikk internasjonale fly- og identifiseringseksperter tilgang til området. Mange har fryktet at de prorussiske separatistene som kontrollerer området, kan ha endret bevismateriale i tiden mellom flystyrten og ekspertenes ankomst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer