Amerikanerne stoler ikke på Irak-nyheter

Tilliten til media og Pentagon er svekket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanerne stoler ikke lenger på informasjonen de får om Irak-krigen fra de militære og mediene.

60 prosent har liten eller ingen tillit til amerikanske mediers dekning av krigen, mens 52 prosent har liten eller ingen tillit til det forsvarsledelsen forteller, viser en meningsmåling utført av Pew Research Center for the People and the Press.

46 prosent sier at de har ganske stor eller stor tillit til informasjonen fra Pentagon, mens bare 38 prosent stoler på mediene.

Hver femte amerikaner sier at de har absolutt ingen tillit til Irak-informasjonen fra Pentagon, mens rundt hver fjerde sier det samme om mediene.

Minkende tillit

Rett etter invasjonen i 2003 sa hele 85 prosent at de hadde ganske stor tillit til forsvarsledelsen, mens 81 prosent hadde tillit til at mediene ga et riktig bilde av situasjonen i Irak.

Mens 90 prosent av amerikanerne til å begynne med mente at krigen i Irak gikk svært bra eller ganske bra, mener bare 40 prosent det samme i dag.

Selv om amerikanerne er svært skeptisk til informasjonen de får om Irak, er de likevel svært opptatt av utviklingen i landet, viser meningsmålingen.

SVEKKET TILLIT: Amerikanerne er mest opptatt av Irak, men stoler ikke på informasjonen de får fra medier og myndigheter. Foto: AP/ Khalid Mohammed/ SCANPIX
SVEKKET TILLIT: Amerikanerne er mest opptatt av Irak, men stoler ikke på informasjonen de får fra medier og myndigheter. Foto: AP/ Khalid Mohammed/ SCANPIX Vis mer

Krig og playboy

Den siste uka i mars toppet Irak-krigen lista over saker i nyhetsbildet som opptok folk mest, foran striden om farskapet til den avdøde Playboy-modellen Anna Nicole Smiths datter.

34 prosent av amerikanerne sier at de fulgte tett med på Irak-krigen denne uka, og 26 prosent sier at dette var den saken som opptok dem mest. Amerikanske massemedier viet likevel bare 6 prosent av sin dekning til Irak denne uka, viser meningsmålingen.

(NTB)