- Amerikanerne torturerte meg

Sa Saddam i rettssaken mot seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg er blitt slått over hele kroppen, og det er merker over hele alt. Ja, vi ble slått av amerikanerne og vi ble torturert, sa Saddam, da rettssaken mot ham fortsatte i dag.

Ifølge Saddam skal også en av de medtiltalte ha blitt slått med enden av en rifle til han falt.

Saddam står tiltalt sammen med syv andre for overgrep og drap på 148 personer etter et mislykket attentat mot den tidligere presidenten i 1982.

Like bra som vaktene

Påtalemakten i saken latterliggjorde torturanklagene, og fortalte retten at Saddam holdes i et rom med aircondition, samtidig med at deler av Bagdad er uten strøm.

En talsmann for den amerikanske ambassaden i Bagdad, Christopher Reid, tilbakeviser også påstandene fra Saddam og karakteriserer dem som falske.

- Disse menneskene har like bra leveforhold som soldatene som passer på dem, sa Reid til CNN . Han la til at påstandene vil bli etterforsket.

Rettssaken skal etter planen fortsette i morgen, men det er ventet at den på nytt vil bli utsatt og gjenopptatt i januar. 

KOSTET PÅ SEG ET SMIL: På tross av torturanklagene som Saddam kom med i retten i dag, så fant han anledning til å smile. Foto: Scanpix
KOSTET PÅ SEG ET SMIL: På tross av torturanklagene som Saddam kom med i retten i dag, så fant han anledning til å smile. Foto: Scanpix Vis mer