Amerikansk abortlege dømt for å ha drept tre spedbarn med saks

- Det var blod på gulvet, urinlukt i lokalet og poser med døde foster i frysere.

DØMT: Legen Kermit Gosnell er dømt for å ha drept tre nyfødte babyer i en sak som ryster USA.Foto: AP Photo/Philadelphia Daily News, Yong Kim, File/NTBScanpix
DØMT: Legen Kermit Gosnell er dømt for å ha drept tre nyfødte babyer i en sak som ryster USA.Foto: AP Photo/Philadelphia Daily News, Yong Kim, File/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Abortlegen Kermit Gosnell (72) ble i dag funnet skyldig i overlagt drap på tre spedbarn, ifølge ABC News.

Han ble også dømt for uaktsomt drap på en kvinnelig pasient, som fikk en dødlig dose med beroligende og smertestillende medisiner i 2009.

Abortlegen kan få dødsstraff.

Tiltalt for fire drap Gosnell var tiltalt for å ha utført aborter seint i svangerskapet på fire babyer, som ble født i live, men som han skal ha tatt livet av.

Aktor sa i retten at ingen av de som jobbet ved klinikken var utdannede sykepleiere eller leger.

Gosnell styrte Women's Medical Society i Vest-Philadelphia fram til februar 2010, da FBI-agenter ransaket klinikken, for å finne bevis på at noen drev ulovlig handel med reseptbelagte medisiner.

Det fant de ikke, men de fant det de har beskrevet som skrekkens hus.

Urinlukt Det var blod på gulvet, urinlukt i lokale, og poser med døde foster i frysere. Klinikken ble stengt, og Gosnell sin legelisens ble inndratt.

På tross av at myndighetene hadde mottatt gjentatte klager, og Gosnell hadde blitt anmeldt 46 ganger, skreiv etterforskerne at klinikken hadde blitt inspisert fem ganger siden den åpnet i 1979, og godkjent.

Jack McMahon, legens forsvarer, sier at hans klient tjente samfunnet og aldri drepte en baby som ble født i live.

- Enkel løsning Ifølge rettsdokumenter ble det gjennomført hundrevis av aborter der babyer ble født og så drept.

- Gosnell hadde en enkel løsning for de uønskede babyene han tok i mot. Måten han forsikret at de døde var ved å stikke en saks inn i babyens nakke for å kutte ryggmargen, står det.

Legen kalte det «snipping».

Ifølge dokumenter fikk også mange kvinnelige pasienter seksuelt overførbare sykdommer fra urene instrumenter, overdoser av farlige medisiner eller skader etter mislykket behandling.

UNDERSØKELSESBENK: Dette bildet ble offentliggjort av distriktsadvokaten i Philadelphia, og det er fra ett av rommene på Gosnells klinikk. Foto: AP Photo/Philadelphia District Attorney/NTBScanpix
Foto: AP Photo/Matt Rourke, File/NTBScanpix
Dette bildet viser en prisliste ved abortklinikken Gosnell drev. Foto: AP Photo/Philadelphia District Attorney/NTBScanpix
Foto: AP Photo/Matt Rourke/NTBScanpix