HEDRET: Gro Harlem Brundtland ble hedret med amerikansk ærespris. Her sammen med tidligere FN-sjef Kofi Annan Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
HEDRET: Gro Harlem Brundtland ble hedret med amerikansk ærespris. Her sammen med tidligere FN-sjef Kofi Annan Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Amerikansk ærespris til Gro Harlem Brundtland

Første utlending som får prisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland er tildelt en amerikansk ærespris for sitt mangeårige arbeid med miljø, utvikling og vitenskap.

Det var Nasjonalrådet for vitenskap og miljø (NCSE) i USA som overrakte sin pris, NCSE Lifetime Achievement Award, under sin årlige nasjonale kongress i Washington DC, skriver ABC Nyheter. Brundtland er den første utlendingen som får NCSEs ærespris.

Det melder det amerikanske fondet United Nations Fund, som ble stiftet av milliardæren Ted Turner og har Brundtland som ett av sine styremedlemmer.

- I dag står vi overfor minst tre grunnleggende utfordringer for menneskehetens sikkerhet og velferd: Fattigdom, nedbryting av økosystemene og klimaendringer, sa Brundtland til forsamlingen.

Det er over 20 år siden Brundtland ledet arbeidet med FN-rapporten om miljø og utvikling, som ble kalt Brundtlandrapporten. Den ga grunnlag for FNs store miljø- og utviklingskonferanse i Rio de Janeiro, Brasil, for 20 år siden. I juni skal FN arrangere et nytt toppmøte 20 år etter Rio, også denne gangen i Rio de Janeiro.

(NTB)