Amerikansk ambassade bombet

Den israelske og den amerikanske ambassaden i Usbekistan ble utsatt for bombeangrep i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To usbekiske arbeidere omkom i en eksplosjon i Usbekistans hovedstad Tashkent i formiddag. De to omkom utenfor den israelske ambassaden.

Det ble også hørt eksplosjoner utenfor den amerikanske ambassaden og ved statsadvokatens kontor. Usbekistan grenser til Afghanistan, og landet lot USA få stasjonere sine styrker der før Afghanistan-krigen.

Angrepet skjedde samtidig som 15 Al-Qaida-soldater stilles for retten i Tashkent, anklaget for terrorangrep som kostet 47 mennesker livet tidligere i år.

Det er antatt at eksplosjonene er et resultat av selvmordsangrep. AP siterer nyhetsbyrået Interfax på at en mann detonerte eksplosiver som var festet til et belte utenfor den amerikanske ambassaden.

- Vi er ikke sikre på om det var en selvmordsbomber eller om det var en bombe som var plassert her på forhånd, sier den israelske ambassadøren Tzvi Cohen til israelsk radio, ifølge AP.

Det er ikke rapportert om flere omkomne eller skadde, selv om man ikke har fått klarhet i skadeomfanget enda.

<B>MER TERROR: Disse mistenkte Al-Qaida-terroristene ble stilt for retten i Usbekistan dag, samtidig som et nytt angrep rystet landet.