Amerikansk atomoffiser sparket etter utbrudd i bruktbutikk

Nok en skandele blant USAs atomvåpenvoktere.

SPARKER OFFISER:   Ved denne forsvarsbasen i Minot i Nord-Dakota har en ledende offiser fått sparken og en refs i den siste av en rekke skandaler som har ridd atommissilavdelingen av det amerikanske luftforsvaret.
SPARKER OFFISER: Ved denne forsvarsbasen i Minot i Nord-Dakota har en ledende offiser fått sparken og en refs i den siste av en rekke skandaler som har ridd atommissilavdelingen av det amerikanske luftforsvaret. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det amerikanske luftforsvaret har sparket to ledende offiserer ved to militærbaser for interkontinentale atommissiler i Wyoming og Nord-Dakota.

De får sparken etter at en intern gransking bekreftet beskyldingene om at de hadde utvist dårlig lederskap og generelt dårlig oppførsel.

En tredje leder unngikk sparken, men får en formell refs.

Kjeftet ut butikkpersonell Av de tre er den høyest rangerte offiseren oberst Carl Jones. Han er nummer to i kommandolinjen ved den 90. missilavdelingen ved FE Warren luftforsvarsbase i Wyoming, ifølge nyhetsbyrået AP.

Slik oppførselen hans blir beskrevet kan det virke som han har en tendens til å hisse seg opp.

Akkurat det er ikke spesielt betryggende, avdelingen han var med på å lede har ansvaret for 150 såkalte Minuteman 3 missiler, interkontinentale missiler med atomstridshoder som kan nå strategiske mål på over 20 000 kilometer.

Jons avskjed begrunnes med at luftforsvaret har i «taps tillit og tiltro til hans lederegenskaper.» Spesielt er det fire episoder der han skal ha oppført seg upassende og behandlet underordnede på en ondskapsfull måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer