Amerikansk atomoffiser sparket etter utbrudd i bruktbutikk

Nok en skandele blant USAs atomvåpenvoktere.

SPARKER OFFISER:   Ved denne forsvarsbasen i Minot i Nord-Dakota har en ledende offiser fått sparken og en refs i den siste av en rekke skandaler som har ridd atommissilavdelingen av det amerikanske luftforsvaret.
SPARKER OFFISER: Ved denne forsvarsbasen i Minot i Nord-Dakota har en ledende offiser fått sparken og en refs i den siste av en rekke skandaler som har ridd atommissilavdelingen av det amerikanske luftforsvaret.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det amerikanske luftforsvaret har sparket to ledende offiserer ved to militærbaser for interkontinentale atommissiler i Wyoming og Nord-Dakota.

De får sparken etter at en intern gransking bekreftet beskyldingene om at de hadde utvist dårlig lederskap og generelt dårlig oppførsel.

En tredje leder unngikk sparken, men får en formell refs.

Kjeftet ut butikkpersonell Av de tre er den høyest rangerte offiseren oberst Carl Jones. Han er nummer to i kommandolinjen ved den 90. missilavdelingen ved FE Warren luftforsvarsbase i Wyoming, ifølge nyhetsbyrået AP.

Slik oppførselen hans blir beskrevet kan det virke som han har en tendens til å hisse seg opp.

Akkurat det er ikke spesielt betryggende, avdelingen han var med på å lede har ansvaret for 150 såkalte Minuteman 3 missiler, interkontinentale missiler med atomstridshoder som kan nå strategiske mål på over 20 000 kilometer.

Jons avskjed begrunnes med at luftforsvaret har i «taps tillit og tiltro til hans lederegenskaper.» Spesielt er det fire episoder der han skal ha oppført seg upassende og behandlet underordnede på en ondskapsfull måte.

Den ferskeste episoden fant sted i september i en brukthandel som ble drevet av frivillige ved basen.

Han skal ha kommet til bruktbutikken for å diskutere åpningstidspolitikk. Det endte med at han slo til skiltet på døra til bruktbutikken, bannet og truet med å få butikken stengt.

Etter dette fikk han en klage som satte i gang granskingen av ham.

Diskriminering Uten at det har noen sammenheng fikk en annen offiser ved den 91. missilavdelingen ved Minot luftforsvarsbase i Nord-Dakota også sparken på mandag.

Det er oberstløytnant Jimmy «Keith» Brown som fikk sparken fordi man ikke lenger hadde tillit til hans evne til å lede hans skvadron, opplyser basen.

Også ved denne basen har de ansvar for 150 interkontinentale missiler med atomstridshoder.

Ifølge en talsmann for styrken var årsaken at undersøkelsene deres fant at Brown hadde stått for ulovlig diskriminering og hets. Han skal blant annet ha kommet med uttalelser som ga inntrykk av at en kvinnes karriere i hans skvadron, ville bli påvirket negativt om hun ble gravid.

En tredje offiser ved basen får samtidig refs, for «ikke å ha fremme og trygge moralen og trivselen til flyverne unders hans kommando».

Gransker hele atomavdelingen Lederens oppførsel føyer seg inn i rekken av hendelser som har gjort at forsvarsminister Chuck Hagel i februar besluttet å granske hele Luftforsvarets avdeling for kjernefysiske missiler (ICBM).

Avdelingen av luftforsvaret beskyldes for å være gjennomsyret av dårlig moral, trenging og lederskap- I mars fikk ni offiserer ved en base i Montana sparken etter at det ble avslørt eksamensjuks, skriver AP.

For et års tid siden var det Generalmajor Michael Carey , den øverste lederen for hele ICBM, som måtte forlate stillingen sin.

Det skjedde etter at det ble avslørt overstadig fyll og annen uanstendig oppførsel på et besøk i Russland der han ledet en delegasjon fra den amerikanske regjeringen. 

HAR SATT I GANG GRANSKNING:  Etter flere avsløringer om dårlig oppførsel blant ledere i atomforsvaret i USA, har forsvarsminister Chuck Hagel satt i gang en omfattende gransing av kulturen. Foto:  Chip Somodevilla/Getty Images/AFP
HAR SATT I GANG GRANSKNING: Etter flere avsløringer om dårlig oppførsel blant ledere i atomforsvaret i USA, har forsvarsminister Chuck Hagel satt i gang en omfattende gransing av kulturen. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 651034788


Varnish cache server