Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk atomubåt anløper sørkoreansk havn

Den atomdrevne ubåten USS Michigan er ankommet Sør-Korea, opplyser USAs forsvar.

I SØR-KOREA: Den atomdrevne ubåten USS Michigan ankommer marinebasen i Busan i Sør-Korea. Foto: Cho Jueong-ho/Yonhap via REUTERS 
I SØR-KOREA: Den atomdrevne ubåten USS Michigan ankommer marinebasen i Busan i Sør-Korea. Foto: Cho Jueong-ho/Yonhap via REUTERS  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens utsendinger fra Sør-Korea, Japan og USA er i Tokyo for å diskutere det anspente forholdet til Nord-Korea, er atomubåten ankommet koreansk farvann, melder Reuters. USS Michigan er sendt som støttefartøy for hangarskipet USS Carl Vinson og kan frakte og skyte ut ballistiske undervannsmissiler og Tomahawk-raketter.

Ankomsten sammenfaller med 85-årsdagen til Nord-Koreas militære styrker, som ventes å bli markert muligens med atomprøvesprenging eller oppskyting av rakett.

Den statlige avisen China Daily skriver tirsdag at det er på høy tid at regjeringene i Nord-Korea og USA roer ned den tøffe tonen seg imellom og heller lytter til fornuft fra dem som maner til fredelig løsning på konflikten. Avisen mener nordkoreansk ledelse har misforstått FN-sanksjonene som er iverksatt. Hensikten var å få en slutt på rakett- og atomvåpenprogrammet til Nord-Korea, mens landet har oppfattet det som et angrep mot sin regjering og sitt styresett.

(NTB)