KART: På avisas nettsider kan leserne gå inn i dette kartet og få navnet og adressen på våpeneiere i sitt nabolag. Skjermdump: The Journal News
KART: På avisas nettsider kan leserne gå inn i dette kartet og få navnet og adressen på våpeneiere i sitt nabolag. Skjermdump: The Journal NewsVis mer

Amerikansk avis publiserer navn og adresse til våpeneiere

Leserne raser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): The Journal News, en lokalavis i New York har skapt furore blant leserne, etter at de publiserte navn og adresse til alle med tillatelse til å eie håndvåpen i avisas dekningsområde.

I en sak, som ble publisert på søndag, kan leserne klikke seg inn på et kart, og se hvilke av deres naboer som har våpentillatelse i Westchester og Rockland.

- Hva er det neste? Etter kort tid ble det en opphetet debatt i kommentarfeltet. Leser Curtis Maenza raser mot avisa.

- Dette er helt vilt! Hvorfor i all verden publiserer dere denne informasjonen? Hva vil dere oppnå ved å gjøre dette? Dette er sånt som man gjør med overgripere, ikke lovlydige våpeneiere. Hva er det neste? Må jeg henge opp et flagg utenfor huset mitt, der det står at jeg eier et våpen? Jeg avslutter mitt abonnement i dag!!!

All informasjon ble samlet inn fra offentlige registre. Avisa har også søkt om å få samme informasjon fra Putnam, som også er i avisas dekningsområde, der samler myndighetene fremdeles inn informasjon, slik at de kan publiseres, ifølge nettsiden til avisa.

Innsynsforespørsler - Våre lesere er naturligvis interessert i å vite hvilke våpen som fins i sitt nabolag, skriver avisa i en uttalelse til ABC News, de begrunner interessen med debatten om våpenlovene etter massakren i Newtown.

- Vi fikk navnene og adressene til de som bor i Westchester og Rockland og har tillatelse til å eie håndvåpen gjennom vanlige innsynsforespørsler. Vi ba også om informasjon om hvor mange og hvilke typer våpen disse personene eier, men vi fikk vite at det ikke er offentlig informasjon, står det videre i uttalelsen.

De legger til at New Yorks offentlighetsekspert Robert Freeman mener at denne informasjonen også skal være offentlig.

Piers Morgan Våpendebatten har rast i USA etter den grufulle massakren i Newtown, der 20 barn på seks og syv år, og syv voksne ble skutt og drept.

En ivrig debattant er briten og TV-personligheten Piers Morgan.

Over 50 000 amerikanere har, på grunn av hans friske uttalelser i debatten, untertegnet et opprop for å få Morgan utvist fra USA.

Dermed må Det hvit hus svare på kravet.

President Barack Obama varslet i forrige uke at han i januar vil legge fram et lovforslag om hvordan salg av halvautomatiske våpen skal begrenses.