Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk bank fryktet hunden «Dash» var IS

- Glimrende, de har stanset verdens teiteste terrorist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En innbetaling med påskriften «Dash» i mottakerfeltet utløste terroralarm i en bank i California. Banken måtte senere innse at Dash ikke var Daesh, men en uskyldig hund som bor sammen med sin MS-rammede eier.

Chase Bank mente det kunne dreie seg om Daesh, som er det arabiske akronymet på IS. Banken stanset derfor overføringen og varslet amerikanske finansmyndigheter. Myndighetene kontaktet pengenes avsender Bruce Francis.

- Jeg tenkte for meg selv: Glimrende, de har stanset verdens teiteste terrorist, sa Francis til fjernsynskanalen KTVU etter hendelsen som fant sted tidligere denne måneden.

Francis lider av MS og bor i San Francisco sammen med sin hund Dash. Betalingen gjorde han i nettbanken, der han skrev «Dash» i notatfeltet slik at mottakeren av pengene - en person som pleier å lufte Francis' hund, skjønte hva beløpet dreide seg om.

Francis ser ingen grunn til å dvele rundt episoden. Banken har i ettertid godkjent pengeoverføringen, og hundepasseren har dermed fått sin betaling for å lufte Dash, som er en pitbull-blandingsrase.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!