Amerikansk befal dømt til ti års fengsel for mishandling

En sersjant i det amerikanske marineinfanteriet er dømt til ti års fengsel for mishandling av en rekke muslimske rekrutter.

DØMT: Sersjanten Joseph Felix er dømt for mishandling av muslimske rekrutter i det amerikanske marineinfanteriet. Foto: .Rory Laverty /The Washington Post/via AP, File
DØMT: Sersjanten Joseph Felix er dømt for mishandling av muslimske rekrutter i det amerikanske marineinfanteriet. Foto: .Rory Laverty /The Washington Post/via AP, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Juryen mente sersjant Joseph Felix hadde mest skyld blant de seks instruktørene som beordret og deltok i mishandlingen av rekruttene mens de var under opplæring.

Blant annet ble de muslimske rekruttene hengt ut som terrorister. To av dem ble tvunget inn i store tørketromler, og i ett tilfelle ble trommelen startet da de ikke ville frasi seg troen sin.

En av rekruttene døde etter å ha falt over et rekkverk i tredje etasje. Dødsfallet ble kategorisert som selvmord, men mannens familie saksøkte marineinfanteriet for 100 millioner dollar. De mener en overordnet drev sønnen gjennom en dør og ut på balkongen hvor han falt.

Straffen på ti års fengsel er tre år strenger enn aktoratets påstand. Sersjanten er også dømt til avskjed i unåde. Straffen er så streng at saken automatisk ankes, i tråd med forsvarets retningslinjer.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer