Amerikansk diplomat drept i Pakistan

Fire drept og 34 skadet i byen Karachi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To bomber eksploderte ved det amerikanske konsulatet i Pakistan i natt. Fire ble drept og 34 skadd, en av de drepte er amerikansk diplomat.

- Vi har mistet minst én amerikansk statsborger i bombingen, en utsendt diplomat, sier USAs president George Bush. 

Bush er i India og holdt i morges en pressekonferanse sammen med Indias statsminister.   

To bomber gikk av samtidig i en høysikkerhetssone i nærheten av det amerikanske konsulatet i den pakistanske byen Karachi i natt, melder nyhetsbyrået AP.

Fire personer er drept i angrepet, og 34 er såret, noen av dem alvorlig, bekrefter en politikilde til AP. Et titalls biler står i brann utenfor Marriott hotell i Karachi. 

Begge bombene gikk av på parkeringsplassen i bakgården på hotellet, som ligger 20 meter fra inngangen til USAs konsulat i byen.

Det amerikanske konsulatet har flere ganger tidligere blitt rammet av aksjoner fra de islamistiske militante gruppene som holder til i Karachi-området. I juni 2002 mistet 14 mennesker livet i et bombeangrep. Ingen har foreløpig påtatt seg ansvaret for nattas angrep.

Eksplosjonen kommer to dager i forkant av president George Bush\' planlagte Pakistan-besøk. Bush skal besøke hovedstaden Islamabad.

PARKEINGSPLASS: Begge bombene gikk av på en prakeringsplass utenfor Marriott Hotell i Karachi. Foto: REUTERS/ SCANPIX
PARKEINGSPLASS: Begge bombene gikk av på en prakeringsplass utenfor Marriott Hotell i Karachi. Foto: REUTERS/ SCANPIX Vis mer

- Terrorister og mordere skal ikke hindre meg i å reise til Pakistan, sier Bush.