UTVISER DIPLOMAT En amerikans diplomat er utvist fra Venezuela. Han mistenkes for å ha deltatt i planlegging av militærkupp mot den kreftsyke presidenten, Hugo Chavez. Foto: ARIANA CUBILLOS/ AP
UTVISER DIPLOMAT En amerikans diplomat er utvist fra Venezuela. Han mistenkes for å ha deltatt i planlegging av militærkupp mot den kreftsyke presidenten, Hugo Chavez. Foto: ARIANA CUBILLOS/ APVis mer

Amerikansk diplomat utvist fra Venezuela

Skal ha deltatt i planlegging av militærkupp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk diplomat er utvist fra Venezuela, ifølge visepresident Nicolás Maduro. Han hevder diplomaten har deltatt i en sammensvergelse mot president Hugo Chávez.

Maduro hevder også at Chávez' kreftsykdom er «forårsaket av Venezuelas fiender».

Flere tiltak er iverksatt for å forhindre sammensvergelser mot regjeringen, sa Maduro på en pressekonferanse tirsdag. Han hevdet at den utviste amerikanske diplomaten har deltatt i planleggingen av et militærkupp.

Maduro møtte pressen etter et møte med andre ministre og offiserer i presidentpalasset i hovedstaden Caracas.

Regjeringen i Venezuela opplyste mandag at Chávez' helsetilstand har forverret seg. Han lider av kreft, men det er ikke kjent hva slags kreftform det er snakk om.

Den siste tiden er Chávez' pusteproblemer blitt verre. Samtidig har legene satt i gang en ny runde med intens cellegiftbehandling.

(NTB)