Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk dommer funnet død i elv

Årsaken til dødsfallet er ikke kjent.

FUNNET DØD: Sheila Abdus-Salaam, den første afroamerikanske, muslimske, kvinnelige dommeren som ble utnevnt til New Yorks høyeste domstol, er funnet død i en elv i byen. Foto: Mike Groll / AP / Scanpix
FUNNET DØD: Sheila Abdus-Salaam, den første afroamerikanske, muslimske, kvinnelige dommeren som ble utnevnt til New Yorks høyeste domstol, er funnet død i en elv i byen. Foto: Mike Groll / AP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første afroamerikanske, muslimske, kvinnelige dommeren som ble utnevnt til New Yorks høyeste domstol, er funnet død i en elv i byen.

Sheila Abdus-Salaam ble funnet død på elvebredden av Hudson River ved Harlem ved 13.45-tiden onsdag lokal tid, en dag etter at hun ble meldt savnet av ektemannen, sier politiet. Årsaken til dødsfallet er ikke kjent, men hun skal obduseres.

New York-guvernør Andrew Cuomo, som utnevnte Abdus-Salaam til delstatens ankedomstol i 2013, sier hun var en banebrytende jurist.

- Som den første afroamerikanske kvinnen til å bli utnevnt til New Yorks ankedomstol, var hun en pioner. Gjennom sin skriving, sin kunnskap og sitt urokkelige moralske kompass, hadde hun en god styrke, og hennes arv vil huskes i mange år.

(NTB)