- Amerikansk droneangrep i Pakistan

15 opprørere er drept i amerikanske droneangrep, ifølge pakistanske kilder.

LEDER: Åtte personer ble drept, hvorav to var sentrale ledere av en militant fraksjon ledet av Maulvi Nazir, som anses for å være en regjeringsvennlig del av pakistansk Taliban. Foto: Scanpix
LEDER: Åtte personer ble drept, hvorav to var sentrale ledere av en militant fraksjon ledet av Maulvi Nazir, som anses for å være en regjeringsvennlig del av pakistansk Taliban. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepene skal ha blitt utført på den pakistanske siden, ved grensa til Afghanistan.

Det første angrepet skal ha vært rettet mot et kjøretøy i Drey Nishtar i Sør-Waziristan, et område USA anser som arnested for Taliban og al-Qaida.

Åtte personer ble drept, hvorav to var sentrale ledere av en militant fraksjon ledet av Maulvi Nazir, som anses for å være en regjeringsvennlig del av pakistansk Taliban. Nazir sender opprørere inn i Afghanistan for å angripe styrker fra USA og NATO, men har ikke angrepet pakistanske soldater som bekjemper Taliban-opprørere i stammeområder i Pakistan.

I nok et angrep senere samme dag skal sju antatte opprørere ha blitt drept i Sara Khawra området, som ligger langs grensa mellom Nord- og Sør-Waziristan.

(NTB)