Amerikansk ekspert gransker Maddie-spor

Analyserte bevis i OJ-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En amerikansk ekspert på tekniske bevis skal nå granske DNA-bevisene i Madeleine-saken. Professor Dan Krane har analysert bevisene i utallige rettssaker i USA. Den mest kjente er nok drappssaken mot OJ Simpson i 1994, skriver AP.

Fant spor i leiebilen

Det er McCann-familiens advokat Peter Corrigan, som har bedt professor Krane om hjelp. Portugisiske etterforskere fant DNA-spor i familiens leiebil som de mente stammet fra den fire år gamle jenta. Men foreldrene mente sporet kunne stamme fra tvillingenes brukte bleier som ble slengt inn i bilen sammen med mye annet da familien byttet leilighet i Praia da Luz.

Bruker eget program

Krane bruket et eget dataprogram han har utviklet sammen med kollegaer ved Wright State University.

Forrige tirsdag fikk portugisisk påtalemyndighet bevismaterialet i saken. De har ti dager på seg til å gjennomgå materialet og finne ut om det er grunnlag for å sikte foreldrene til Madeleine.

Denne fristen går ut i morgen.

Døde av overdose

Amerikansk ekspert gransker Maddie-spor

Kate og Gerry McCann har i dag status som mistenkte i saken.

Portugisisk politi mener foreldrene dopet sine tre barn med sovemedisin og at Madeleine døde av en overdose.

Deretter skal de to ha kvittet seg med liket, men ingen vet hvordan dette skal ha skjedd.

Kriminell kremerer i avhør

Nederlenderen Eef Hoos, som kremerer døde dyr like ved Praia da Luz, forteller at han har blitt avhørt av politiet.

Hoos, som har sonet åtte år for å ha plassert bomber i Nederland forteller at politiet har bedt ham stille i avhør førstkommende mandag.

- De spurte meg tre ganger om jeg har snakket med foreldrene. Jeg har ikke snakket med foreldrene, sier han til Sky News.

HVA SKJEDDE MED MADELEINE? Den fire år gamle jenta forsvant om kvelden 3. mai mens hun sov i familiens ferieleilighet på algarvekysten. Foto: AP/Scanpix
HVA SKJEDDE MED MADELEINE? Den fire år gamle jenta forsvant om kvelden 3. mai mens hun sov i familiens ferieleilighet på algarvekysten. Foto: AP/Scanpix Vis mer