AVSKÅRET: Dette bildet levert av den amerikanske marinen viser det som ser ut som to russiske fly av typen Sukhoi SU-24 som flyr over den amerikanske destroyeren USS Donald Cook i Østersjøen 12. april. Foto: US Navy / Reuters / NTB Scanpix
AVSKÅRET: Dette bildet levert av den amerikanske marinen viser det som ser ut som to russiske fly av typen Sukhoi SU-24 som flyr over den amerikanske destroyeren USS Donald Cook i Østersjøen 12. april. Foto: US Navy / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Amerikansk fly avskåret av russisk kampfly over Østersjøen

Russland innrømmer å ha sendt et kampfly for å avskjære et amerikansk overvåkingsfly over Østersjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pentagon anklaget fredag kveld russerne for å ha handlet på en måte som kunne ha forårsaket stor skade for de involverte flygerne.

Lørdag opplyser forsvarsdepartementet i Moskva at de sendte et kampfly da det amerikanske flyet nærmet seg den russiske grensa fredag. «Alle russiske flygninger gjennomføres i tråd med internasjonale reguleringer», er Russlands svar på anklagene fra Washington.

Samtidig avviser de USAs påstand om at det var «utrygt og uprofesjonelt».

USA bør enten slutte å fly nær russiske grenser eller bruke sendere som gjør at de amerikanske flyene kan identifiseres, heter det videre.

Etter en lignende hendelse over Østersjøen forrige uke, anklaget USA Russland for å ha handlet på farlig vis.

Tidligere i april sirklet russiske jagerfly svært nær det amerikanske marinefartøyet Donald Cook i internasjonalt farvann i Østersjøen. NATO-sjef Jens Stoltenberg omtalte hendelsen som uprofesjonell, men Russland mener flyene opptrådte i henhold til reglene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram